Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

Esed: ABD beni devirmek istiyor

Beşar Esed, İngiliz ve ABD'li gazetecilere açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 16:15:36

Esed: ABD beni devirmek istiyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in aktardığı habere göre 2021'e dek görevde kalacağını söyleyen Esed, “Bir geminin kaptanıysanız, fırtına çıktığında denize atlamazsınız. Gemiyi kıyıya ulaştırırsınız” dedi.

BM tarafından dillendirilen "Halep'te savaş suçu işlendiği" yönündeki açıklamalara cevap veren Esed, Irak savaşını hatırlatarak şunları söyledi:

IRAK ÖRNEĞİ

“BM kararı olmaksızın Irak'a saldıran biz değildik, ABD ve İngiltere'ydi. Libya'ya saldıran ve hükümeti yok eden biz değildik. Libya en kötü hükümete sahip olsa bile, yabancı ülkelerin hükümetlerini değiştirmek ne bizim ne ABD'nin ne de diğer ülkelerin görevi."

"ABD, BENİ DEVİRMEK İSTİYOR"

"Benzer bir tehtid Suriye için de geçerli. Washington yönetiminin asıl amacı Şam hükümetini devirmek. Gerçekte, IŞİD karşıtı koalisyon kurulduğundan bu yana ABD, Suriye'de IŞİD'in büyümesi için her şeyi yaptı."

SEKÜLERLİK AÇIKLAMASI 

"Sekülerlik inanç özgürlüğü anlamına gelir. İslamlaşma ise ‘benim gibi görünmeyen, benim gibi inanmayan, benim gibi düşünmeyen hiç kimseye inanmıyorum' demektir."

"BATI İLE TÜM BAĞLANTILARIMIZI KESMEDİK"

Bu arada Esad, Suriye'nin Batı'yla tüm bağlantılarını kesmediğinin de altını çizdi. New York Times'ın aktardığına göre, ABD'de dahil olmak üzere bazı Batı ülkeleriyle ‘farklı kanallar üzerinden' diyalog sürdürdüklerini kaydeden Esad, Suriye'nin bir ‘kukla ülkeye' dönüştürülemeyeceğini vurguladı.

Haber Ara