Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

'Esad ve İran barışa engel'

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Beşar Esed ve İran'ın Suriye krizinin çözümü önünde büyük bir engel olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 14:43:40

'Esad ve İran barışa engel'

Rudaw'ın haberine göre New York merkezli düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Nikki Haley, Suriye rejimi istihbaratının muhalif sesleri bulup susturmak için çocuklara bile "kasıtlı ve sistematik işkence" uyguladığını söyledi.

Haley, rejim güçlerinin sistematik şekilde hastaneleri, sivil altyapıyı hedef aldığını vurgulayarak, "Esed rejimi, Rusya ve İran ile Halep'in doğusundaki bütün hastaneleri yok etti. 250 bin insan acı çekti. Bunlar savaş suçudur" dedi.

Esed rejiminin suçlarının Suriye ile sınırlı olmadığını belirten Haley, Suriye'deki insan hakları ihlallerinin 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük mülteci krizine neden olduğunu ifade etti.

Nikki Haley, "Esed gitsin mi kalsın mı tekrar bunlara girmeyeceğim ama Beşar Esed ve İran, Suriye krizinin çözümü önünde büyük bir engel. Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanacak kadar ileri giden birisiyle nasıl çalışılabilir insan merak ediyor" dedi.

Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de istikrar sağlanmadan bölgede de istikrar olamayacağını ve durumun daha da kötüleşeceğini belirterek, Suriye krizinin uluslararası bir tehdit olduğunu ve krize çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Haber Ara