Dolar

32,5551

Euro

35,0207

Altın

2.427,76

Bist

9.722,09

'Esad ile kurtuluş söz konusu değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hac faciası ve Suriye politikası ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 16:04:05

'Esad ile kurtuluş söz konusu değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700'ün üzerinde hacının hayatını kaybettiği facia ve Suriye politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HAC FACİASI

753 orada hacımız rahmetli oldu. İslam dünyasının değişik yerlerinden ebediyete intikal eden kardeşlerimiz var. Değişik açıklamalar yapılıyor. Suudi yönetimi sürekli proje çalışması yapıyor. Her şeyden önce kimisi yönetim boşluğu , kimisi organizyonda sıkıntı var diye yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bunların sırtında küfe yok tabiki. Hac organizasyonunda değil farklı spor organizyında da oluyor. Bardağın dolu tarafından bakmak iyi olur. Suudi Arabistan yönetimi inşaat olayından sonra farklı çalışma için  kararlar aldıysa bunun için de kararlar alacaktır. Böyle bir şeyi gönlümüz kabul etmez, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. saldırgan yaklaşımları doğru bulmuyorum. 

SURİYE POLİTİKASI

Kasıtlı arayışlarıdr. Benim Suriye politikası ile ilgili Türkiye'nin yaklaşımı başbakanlığım dönemimde ne ise bugün de öyledir. Esed'le asla Suriye'nin kurtuluşu söz konusu değil. Esed'li olacak olsa 5 senedir olurdu. Esed zerre kadar Suriye'ye sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek durumundadır.

Haber Ara