Dolar

32,5437

Euro

34,8287

Altın

2.427,06

Bist

9.722,09

Eş-Şebab, Somali'de bombalı saldırı düzenledi

Kenya'nın kuzeyindeki Mandera kentinde bu sabah bombalı bir araçla saldırı gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 15:20:11

Eş-Şebab, Somali'de bombalı saldırı düzenledi

AA'nın aktardığı habere göre Emniyet yetkilisi Muhammed Emin, saldırının Beledweyne kenti yakınlarında yer alan Cibuti güçlerine ait askeri üsse yönelik olduğunu, saldırının üssün girişinde gerçekleştirildiğini, saldırıda intihar bombacısı ve yoldan geçen 2 sivilin hayatını kaybettiğini, ikisi asker 3 kişinin ise yaralandığını belirtti.

EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ

Eş-Şebab'ın Operasyon Sözcüsü Abdulaziz Ebu Musab'ın örgüte yakın yayın organlarında bir açıklaması yayınlandı. Musab, açıklamasında, örgüt mensuplarından bir kişinin Beledweyne'deki Cibuti güçlerinin bulunduğu askeri üsse intihar saldırısı düzenlediğini ifade etti.

MANDERA'DAKİ SALDIRI DA ÜSTLENİLDİ

Öte yandan Eş-Şebab örgütü, Kenya'nın kuzeyindeki Mandera kentinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyı da üstlendi. Ebu Musab, Kenya'da Bisharo Konukevi'ni hedef alan saldırıyı örgütlerine mensup militanların düzenlediğini belirtti. Kenya'nın kuzeyindeki Mandera kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

BM PROJESİ

Ülke'de Birleşmiş Milletler'in desteğiyle kurulan AMISOM bünyesinde başta Uganda, Etiyopya, Cibuti ve Kenya'dan olmak üzere yaklaşık 22 bin asker görev yapıyor. Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt militanları, başkent Mogadişu dahil çeşitli kentlerde otelleri, hükümet kurumlarını ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

 

 

Haber Ara