Dolar

32,5652

Euro

34,8628

Altın

2.435,20

Bist

9.645,02

Eş Şebab'dan Somali açıklaması: Türk vatandaşlarını hedef almıştık

Somali'de 81 kişinin öldüğü bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmiş bulunan Eş Şebab’dan açıklama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-31 10:42:13

Eş Şebab'dan Somali açıklaması: Türk vatandaşlarını hedef almıştık

Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu'da cumartesi günü Türk mühendis grubunun yol yapım çalışmasına katıldığı cadde üzerinde düzenlenen bombalı araçlı saldırı hakkında yeni açıklama yapan Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, hedefin, Somali hükümetiyle işbirliği yapan Türkiye'den gelenleri taşıyan bir konvoy olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, sesli mesaj yayımlayan Eş Şebab sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, saldırıda ölen onlarca Somalili için özür diledi.

Şeyh Ali Mahmud, "Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara ve malları zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Türkiye'yi 'Somali'nin kaynaklarını sömürmekle' suçlayan Eş Şebab Sözcüsü şunları söyledi:

"Dinden dönen Türk yönetimi için çalışan Türkler bizim düşmanımızdır ve daha önce söylediğimiz gibi, topraklarımızdan çekilene kadar onlarla savaşmaya devam edeceğiz. Ancak masum Müslüman Türk vatandaşlarına karşı değiliz."

En az 81 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı son saldırının ardından iki Türk vatandaşının cenazesi ve 15 ağır yaralı, tedavi için uçakla Türkiye'ye getirilmişti.

Haber Ara