Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

Erzurum'da 4 gün önce yakalanan 2 terörist adliyeye sevk edildi

Şenkaya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla geçtiğimiz günlerde sağ olarak ele geçirilen 2 terörist adliyeye sevk edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 12:58:51

Erzurum'da 4 gün önce yakalanan 2 terörist adliyeye sevk edildi

Erzurum'un Şenkaya ilçesi Dokuzelma köyü kırsalında 4 gün önce 3 terör örgütü mensubunun tespit edilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon başlatılarak, çıkan çatışmada 'Hejar' kod isimli terörist Halis Eroğlu etkisiz hale getirilmişti.

Çatışmada havanın karanlık olmasından ve bölgenin ormanlık olmasından yararlanarak kaçan “Deniz” Kod Adlı Ender Yalçın ve Gri listede aranan “Sipan” Kod Adlı Adem Çallar'ın yakalanması için Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve PÖH timleriyle ilerletilen operasyonda sıkıştırılan 2 terörist yakalandı. Teröristlerle birlikte 1 adet M16, 1 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği ve 4 adet el bombası ele geçirildi.

 3 kişilik terörist grubun Karadeniz Bölgesi'ne kaçma girişiminde olduğu, operasyonla bunun engellendiği bildirildi.
“Deniz” Kod İsimli Ender Yalçın ve Gri listede aranan “Sipan” Kod İsimli Adem Çallar bugün yapılan işlemlerinin sonrasında geniş güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesine getirilerek hakim karşısına çıkarıldı.

Haber Ara