Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Erzincan'da krom madeninin potansiyeli masaya yatırıldı

Erzincan'da krom madeninin potansiyeli ve Ferro-Krom yatırımı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-11 10:18:38

Erzincan'da krom madeninin potansiyeli masaya yatırıldı
Erzincan'da krom madeninin potansiyeli ve Ferro-Krom yatırımı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Hasan Kolaylı konuşmacı olarak katılarak Erzincan'daki krom madeni hakkında sunum gerçekleştirdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak Erzincan'da ferro-krom tesisi yatırımının kurulması için girişimlerde bulunduklarını belirterek "Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar, gerek Bakanlarımızla yaptığımız birebir görüşmelerde gerekse Başbakanımızla yaptığımız görüşmelerimizde, ilimizin kalkınması adına düşündüğümüz önerilerimizi her defasında kendilerine arz ettik.

Kendileri sağolsunlar bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmadılar ve her projede yanımızda olacaklarının sözünü verdiler. Geçtiğimiz hafta da gene ilimiz için bazı temaslarda bulunmak üzere ilimizin önde gelen sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ankara'da ziyaretlerde bulunduk. Özellikle ihracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımızın önünü açmak için ilimizde eksikliği olan Gümrük Müdürlüğü'nün açılması, Lojistik Merkezi'nin açılması ve Ferrokrom yatırımlarının desteklenmesi hususunda girişimlerde bulunduk. Erzincan'ın krom rezervi açısından bölgede önemli bir potansiyele sahip olduğunu göz önüne alırsak, ilimizde ferrokrom işletme tesisinin kurulması, elimizdeki gücü değerlendirmek açısından büyük bir adım olacaktır. Bu tesisin Erzincan'da kurulması, 500-1000 kişi arası istihdam sağlayacağı için hem istihdamı artırmak hem de ilimizin bölgedeki önceliğinin değerlendirilmesi açısından çok önemlidir. Bugün sizlere, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr Hasan Kolaylı hocamız, ilimizdeki krom madeninin büyüklüğü ve bu işletmenin kurulmasının ilimize sağlayacağı katkılar hakkında sunum yapacaktır. Sunum sonrasında da göreceğiz ki, ilimiz gerçekten önemli bir cevhere ev sahipliği yapmakta.

Bizler de bu cevheri gün yüzüne çıkararak değerlendirmek durumundayız. Hocamızın değerli çalışmalarıyla beraber Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün hep beraber gerçekleştireceğimiz çalışmanın raporunu Başbakanımız değerli hemşehrimiz Binali Yıldırım'a sunarak, ferrokrom işletmesinin ilimizde açılması için desteklerini arz edeceğiz. Bu çalışma, ilimiz için çok büyük bir adımdır. Biz Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız bu fahri görevde ilimiz adına kalıcı değerler sağlamanın peşindeyiz. İnşallah bu girişimimiz de sizlerin katkılarıyla başarıyla sonuçlanacaktır. Katılımınız için çok teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi. Sarak'ın konuşmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Hasan Kolaylı tarafından Erzincan'daki krom madeninin büyüklüğü ve bu işletmenin kurulmasının sağlayacağı katkılar hakkında sunum yapıldı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara