Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Ertuğrul Özkök: 3. Köprü açılışında gurur duydum

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Türkiye'nin mega projelerinden biri olan 3. Köprü'nün yapılışından gurur duyduğunu ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 17:38:00

Ertuğrul Özkök: 3. Köprü açılışında gurur duydum

3. Köprü'nün açılması birden fazla anlam taşıyor. Hem Türkiye'nin Marmaray gibi, Körfez Köprüsü gibi dev projelerinden biri daha tamamlanmış oldu. Hem de Türkiye'de yapılması planlanan hemen her projeye karşı çıkan Mimarlar Odası gibi, gezi eylemcileri gibi kitleler 'takoz' olmayı başaramadı..

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü yazısının bir bölümünde, sol kuşağın her köprü açılışında, her büyük projenin bitiminde utandığını yazdı, kendisinin ise 'sol' adına utandığını belirtti.

SOLCULAR BU BÜYÜK PROJELERE HEP KARŞI

İşte Özkök'ün yazısındaki o satırlar:

Yani hep böyle mi olacak: 'Sağ yapar, sol takar' mı diyeceğiz

Benim kuşağım solculardan daha sonra makul çizgiye gelenler, her köprü açılışında utanır biraz. Nedense solcular bu büyük projelere hep karşı çıkmıştır.

BÜYÜK PROJELERLE GURUR DUYUYORUM

Rahmetli Demirel birinci Boğaz köprüsünü açtığında, ben sol adına utanmıştım. artık utanmayı unuttum, şimdi köprülerle, büyük projelerle gurur duyuyorum.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım köprüyü bir ucundan ötekine yürürken ülkemi düşündüm..

Sınırımızda neredeyse üçüncü dünya savaşı var, Güneydoğumuz yanıyor.. Ama köprü tamamlanıyor. İstanbul-izmir yolu tam gaz ilerliyor. Dünyanın otomobil devlerinin olduğu Amerika kıtasına ilk binek arabamızı ihraç ediyoruz..

Haber Ara