Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ertesi gün hapı adeti nasıl etkiler?

Ertesi gün hapı adeti nasıl etkiler? Adet düzensizliğinin birçok sebebi vardır. Ertesi gün hapı kullanan birçok kadın da bu durumdan şikayetçi olarak 'ertesi gün hapı adeti etkiler mi, erteler mi?' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-06 14:37:36

Ertesi gün hapı adeti nasıl etkiler?

Ertesi gün hapları, korunmasız cinsel ilişkiden sonra 72 saat içerisinde alınmalıdır. Olabildiğince hızlı şekilde, ağız yoluyla alınır. İstenmeyen hamileliklerin yaşanmaması için yalnızca acil ve gerekli durumlarda kullanılması gereken yöntemlerdir. Eğer ilaçları kullanıldıktan 3 saat sonra kusma ya da ishal söz konusu olur ise hapların yeniden alınması gerekir. Ertesi gün hapının aşırı kullanımı bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden acil olmadığı sürece ve yılda 3'ten fazla alınması önerilmemektedir.

Ertesi gün hapları doğum kontrol yöntemi olarak görülmemelidir. Riskli durumlarda probleme çözüm olması için kullanılabilir fakat devamlı kullanılması önerilmez. Doğum kontrol yöntemi için bir uzman hekime başvurarak size uygun bir yöntem bulabilirsiniz.

Ertesi gün hapı adeti nasıl etkiler?

Ertesi gün hapının içeriğindeki maddeler, alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bunun dışında ertesi gün hapının kullanıldığında farklı bir ilaç kullanılıyor ise, ertesi gün hapı ve kullanılan diğer ilaç etkileşime girebilir. Bu da bazı yan etkilerin daha yoğun görülmesine neden olabilir.

Ertesi gün hapının etkileri 3 gün sürebilir ya da 3 günün sonunda meydana gelebilir fakat adet düzensizliğine etkisi, 1 veya 2 ay sürebilir. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.

Adet gecikmesi nedenleri, adet söktürücü besinler ve daha fazlası için TIKLAYINIZ...

Haber Ara