Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erol Mütercimler hakkında 'akıl sağlığı kontrolü' talep edildi

Bir süre önce katıldığı bir televizyon programında İmam Hatiplileri aşağılayıcı ifadeler kullanarak tepki toplayan yazar Erol Mütercimler'in Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevki istendi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-13 22:00:33

Erol Mütercimler hakkında 'akıl sağlığı kontrolü' talep edildi

Hakkında çok sayıda vatandaşın suç duyurusunda bulunduğu belirtilen Mütercimler'in kendisini ve çirkin ifadelerini makul bir gerekçe ile savunamadığı iddia edilirken, mahkemeden Mütercimler'in akıl sağlığı kontrolü için hastaneye sevkedilmesi talep edildi.

Akıl sağlığını kontrol talebi

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Erol Mütercimler'in davasında yeni bir gelişme ortaya çıktı. İlk duruşma için avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayına gelen Mütercimler'in savunması dinlendi. Mütecimler'den şikâyetçi olan İlim Yayma Cemiyeti'nin avukatı Selçuk Kar, "İlim Yayma Cemiyeti adına şikayette bulunuyoruz. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu tarihten beri bu okulları desteklemiş ve devamlı yardım etmiştir" dedi.

Sanık Erol Mütercimler'in savunmasına göre ne dediğinin farkında olmadığını belirten Kar, taleplerinde "Sanığın kendi beyanlarından yola çıkarak cezai ehliyetinin olup olmadığı hususunda Bakırköy devlet hastanesine sevkinin yapılarak cezai ehliyetinin araştırılmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Kimlik bilgisinde yalan beyan suçlaması

Avukat Kar, "Ayrıca sanık kimlik tespiti sırasında 3000 TL geliri olduğunu beyan etmiştir. Bu durumun araştırılmasını talep ediyoruz. Kimliği hakkında yalan beyanda bulunmak suçtur. Biz suç izafe etmiyoruz. Sadece bu hususun araştırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme, Mütercimler'in savunmasını aldıktan sonra davaya üç ay ara verdi.

Üniversitedeki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı

Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplileri kast ederek "... imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız..." ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelerin ardından kamuoyu tepkisi üzerine Mütercimler'in öğretim üyesi olarak görev yaptığı Haliç Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatmış, Mütercimler bu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan'ın aralarında bulunduğu 16 kişi ile bazı kurum ve kuruluşlar savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Haber Ara