Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Eroğlu: MHP kapıları kapatmadı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devam etmekte olan koalisyon çalışmalarına ilişkin olaran MHP'nin kapılarını tam olarak kapatmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 13:41:31

Eroğlu: MHP kapıları kapatmadı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas MoussaDawaleh makamında görüştü. Görüşmede ülke olarak Cibuti'nin istikbalinin parlak olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Coğrafi konumu mükemmel. Bizim de tarihi bağlarımız dolayısıyla işbirliğini hükümetimiz ileri seviye de yürütecek. Yapılacak barajın projeleri 30 Haziran'da tamamlandı. Barajın inşaatı için hazırız. O baraj, bazı bölgeleri taşkınlardan koruyacak. Projeleri bitti müjdesini veriyorum” diye konuştu.

“MHP TAM KAPILARI KAPATMIŞ DEĞİL”

Görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çalışmaları nedeniyle il mitinglerini sorması üzerine, “Bence kapıları kapatmış değil. Çünkü MHP'nin tabanında hükümetle koalisyona girme yönünde bir temayül gösteriyor. İçerideki görüşmeler önemli. Biz kapıyı kapatmıyoruz. Kapımız MHP' ye de CHP'ye de açık, HDP kapısını zaten kendisi kapattı. Ama MHP'nin kapıyı kapatmış gibi bir şey söz konusu değil. İkisi ile görüşmeler devam edecek” diye cevapladı.

"ZORLA KOALİSYON YAPACAĞIZ DEME ŞANSIMIZ YOK”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ‘samimi adımlar atılıyor koalisyon için ama erken seçim ihtimali daha yüksek' değerlendirilmesi sorulması üzerine Bakan Eroğlu, “Samimiyetle ve şeffaf bir şekilde öncelikle hükümetin kurulmasından yanayız. Bizim niyetimiz koalisyon hükümetini kurmaktır. Kendileri istemiyorsa yapılacak bir şey yok. O zaman yapılacak bir şey yok. Olmadığı takdirde CHP ve MHP lideri erken seçim istiyoruz diyorsa, bizim de zorla koalisyon yapacağız deme şansımız yok. Bu netice uzlaşma ile olacak bir husustur” şeklinde cevapladı.

En son çarenin erken seçim olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, koaslisyon hükümeti kurulmadığı takdir de erken seçime de hazır olduklarını söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara