Dolar

32,5578

Euro

34,9923

Altın

2.436,33

Bist

9.774,46

Ermenistan: Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye hazır olduklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 17:43:04

Ermenistan: Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazırız

Sputnik'te yer alan habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ile Erivan'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Nalbandyan, "Bildiğiniz gibi, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltme sürecini başlattı, ancak Türkiye anlaşmaktan vazgeçti" dedi.

Türkiye'nin uluslararası ilişkilerin en önemli ilkesi olan 'anlaşmalara saygı duyma' ilkesini göz ardı ettiğini de belirten Nalbandyan, şu ifadeleri kullandı: "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz olarak normalleştirmeye hazır. Umarız ki, Türkiye de bir gün böyle düşünür ve diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalara saygı gösterir."

2009'da İsviçre'nin Zürih kentinde 'Türkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti Arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulmasına Dair Protokol' imzalanmıştı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini öngören protokol, 2015'te Türk yetkililerin siyasi irade eksikliğini ve yeni ön koşulların ileri sürülmesini gerekçe gösteren Sarkisyan tarafından parlamentodan geri çekilmişti.

Haber Ara