Dolar

32,5021

Euro

34,5457

Altın

2.493,94

Bist

9.548,09

Ermenistan: Rusya’yla ittifak bir güvenlik unsuru

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Rusya'yla stratejik ittifakın Ermenistan'ın en önemli güvenlik unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Erivan bir müttefik olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecek” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 09:49:21

Ermenistan: Rusya’yla ittifak bir güvenlik unsuru

Sputnik'in haberine göre Ermenistan Silahlı Kuvvetleri yöneticileriyle acil toplantıda konuşan Sarkisyan, "Ermenistan ve Rusya tarafından kurulan stratejik ittifak, Ermenistan'ın en önemli güvenlik unsurlarından biri. Çok zengin tarih ve geleneklere sahip, çünkü Ermeni ve Rus askerler hiçbir zaman siperlerin farklı taraflarında yer almadı" dedi.

'ORTAK ÇIKAR VE GEREKSİNİMLERE DAYANIYOR'

Hiçbir ittifakın sadece duygulara dayanmadığını söyleyen Ermenistan lideri, "Bu ittifak karşılıklı ve net olarak idrak edilen ortak çıkar ve gereksinime dayanıyor. Bu ittifak, bölgedeki istikrarı korumak için vazgeçilmez. Ermenistan hem Ermeni-Rus ittifakı hem de Kolektif Güvenlik Anlaşması kapsamında, bir müttefik olarak yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmeye devam edecek" diye konuştu.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Ermeni askerlerinin hoşuna gitmeyen olaylar, hareketler ve açıklamaların olabileceğini belirten Sarkisyan, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Ama KGAÖ üyesi herhangi bir ülkenin liderinin eylemi, açıklaması veya davranışı hiçbir zaman Ermenistan'ın KGAÖ üyeliğinin artık bir ihtiyaç olmaktan çıktığını söylemek için bir neden olamaz. Bu asla kabul edilemez."

TÜRKİYE VURGUSU

Aynı zamanda uluslararası barış ve güvenliğin güçlendirilmesi için NATO ve üye ülkeleriyle canlı ve olumlu bir gündem oluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Sarkisyan, "Tüm bunlar, diğer komşumuz Türkiye'nin iyi niyetli olmayan ve hatta düşmanca olan politikasını etkisizleştirmek için çok önemli faktörler" diye ekledi.

Haber Ara