Dolar

32,4384

Euro

34,7315

Altın

2.478,97

Bist

9.530,47

Ermenistan’nın ‘düşürdüm’ dediği Azerbaycan İHA’ları ‘sahte’ çıktı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim sürerken; Erivan yönetiminin, “Düşürdüm’ dediği Azerbaycan’a ait İHA fotoğrafları ‘sahte’ çıktı. İHA fotoğraflarının 2014 yılında Afganistan'da çekildiği ve photoshop programı yardımıyla üzerinde oynanarak, Azerbaycan İHA’sı olarak servis edildiği ortaya çıktı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 13:04:59

Ermenistan’nın ‘düşürdüm’ dediği Azerbaycan İHA’ları ‘sahte’ çıktı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim sürerken; Erivan yönetiminin, “Düşürdüm' dediği Azerbaycan'a ait İHA fotoğrafları ‘sahte' çıktı.

Azernews'in haberine göre, Ermenistan tarafından internet ortamında çevrimiçi yayınlanan İHA fotoğraflarının 2014 yılında Afganistan'da çekildiği ve photoshop programı yardımıyla üzerinde oynanarak, Azerbaycan İHA'sı olarak servis edildiği dikkat çekti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Albay Vagif Dargahli de, Azerbaycan ordusunun birliklerine ait tüm İHA'ların hizmette olduğunu ve hiçbirinin Ermenistan tarafından vurulmadığını söyledi.

Bakanlık ayrıca vatandaşlardan doğrulanmamış bilgilere inanmamalarını veya bu bilgileri paylaşmamalarını ve yalnızca resmi olarak yayılan bilgileri takip etmelerini istedi.

Ermeni Savunma Bakanlığı, Tovuz istikametindeki çatışmalarda 13 Azerbaycan İHA'sının vurulduğunu iddia etmişti.

ason_1

Dargahli, Ermeni Savunma Bakanlığı'nın, Ermeni silahlı kuvvetlerinin bir Azerbaycan tankını vurduğu iddiasını da yalanladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan'nın tank vurma haberi yanlış bilgidir. Azerbaycan ordusunun tüm tankları hizmet veriyor. Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin zırhlı araçları ön cephede değil. Azerbaycan tankları, Ermeni silahlı kuvvetlerinin silahlarının erişemeyeceği bir yerdedir.” denildi.

Öte yandan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Azerbaycan – Ermenistan sınırında bulunan Tovuz bölgesinde Ermeni Ordusu'na ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

Kaynak: Azernews

Çeviri: Feyza Akyıl

 

 

 

 

Haber Ara