Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

Ermenistan'ın füze saldırısında evleri yıkılan Genceliler üniversite yurdunda kalıyor

Ermenistan'ın sivil yerleşimlere yönelik füze saldırısında evleri kullanılmaz hale gelen Genceliler, kentteki devlet üniversitesinin yurdunda kalıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-21 23:13:46

Ermenistan'ın füze saldırısında evleri yıkılan Genceliler üniversite yurdunda kalıyor

Ermenistan'ın 17 Ekim'de orta menzilli balistik füze ile Gence'ye düzenlediği saldırıda evleri yıkılanlar, öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Genceli yüzlerce kişi, 4 gündür, Gence'deki Azerbaycan Ziraat Devlet Üniversitesine bağlı Akrar Yurdu'nda kalıyor.

AA muhabirine konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Caferov, kapasitesi binden fazla olan yurtlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapalı olduğunu ve 17 Ekim'de yaşanan facia sonrası evi zarar gören aileleri buraya aldıklarını ifade etti.

Dehşet verici saldırıda Gence Valiliğinin talebi üzerine yurt kapılarının aileler için açıldığını aktaran Caferov, "Yaklaşık 4 gündür 110 kişiden oluşan 35 aile kalıyor. Günde 3 öğün yemek veriyoruz." dedi.

Ailelere 40 kişilik personelle hizmet verdiklerini belirten Caferov, "İmkanlarımız çerçevesinde elimizden geldikçe ailelerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Şu anda eldeki olanaklarla 2 ay daha aileler burada kalabilir." ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın yurdu hedef alması ihtimaline de değinen Rektör Caferov, her binada olduğu gibi yurtlarında da sığınakların bulunduğunu, olası bir tehlike halinde ailelerin buralara yönlendirileceğini belirtti.

"Her an evin çökebileceğini söylediler"

Füze saldırısının vurduğu Muhtar Haciyev Mahallesi'nde 15 kişilik ailesiyle yaşadığı evi yıkılan 2 çocuk annesi Leyla Ekberova da yurda yerleşenler arasında.

Ekberova, "Evimize büyük zarar gördü. Gidip baktık yetkililer oturmamamız gerektiğini ilettiler. Her an evin çökebileceğini söylediler." dedi.

Sığındıkları yurtta, evlerinin yeniden inşası için devletin yapacağı yardımı beklediklerini vurgulayan Ekberova, "İnşallah evimiz inşa edildikten sonra döneceğiz." açıklamasını yaptı.

"Elbette insanın kendi evinde olmasının rahatlığı başkadır." diyen Ekberova, kendisi ve çocukları için istediği her şeyin yetkililerce temin edildiğini belirtti. 

Ekberova, en kısa zamanda evlerine dönmeyi temenni ettiklerini de dile getirdi.

"Evimiz oturulacak durumda değil"

Hemşirelik okuyan kızı ile yaşayan Gülyanak Bedelova, saldırıda 20 yıllık evinin yıkıldığını, kullanılamaz halde olduğunu ve saldırı nedeniyle travma geçirdiklerini söyledi.

Haber Ara