Dolar

32,4772

Euro

34,9152

Altın

2.435,14

Bist

9.716,77

Ermenistan halkı Azerbaycan ile yapılan anlaşma hakkında ne düşünüyor?

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşma hakkında konuşan Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan gazeteci Mark Grigoryan, Ermeniler halkının söz konusu anlaşmayı “küçük düşürücü ve ağır bir yenilgi olarak” gördüğünü işaret ederken, Ermenistan'daki gözlem ve yorumlarını paylaştı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 15:39:05

Ermenistan halkı Azerbaycan ile yapılan anlaşma hakkında ne düşünüyor?

BBC Türkçe'ye konuşan Mark Grigoryan söz konusu anlaşmayla ilgili şu şekilde yorumladı;

“Vatana ihanet”

“Ermenistan'da birçok kişi bunun bir teslimiyet olduğunu düşünüyor ve bunun nasıl gerçekleştiğini anlamaya çalışıyor. Birçokları da bu acı veren askeri kayıptan kimin sorumlu olduğu hakkında düşünüyor ve sorumluluğu Başbakan'a yüklüyor. Kimileri ise "hainleri" bulmaya çalışıyor çünkü bu çaptaki bir yenilginin ancak "vatana ihanet" ile mümkün olabileceğini düşünüyor.”

“Yeterince Rus yanlısı olmayan Paşinyan cezalandırıldı”

Grigoryan, Ermeni toplumunun Rusya'dan beklentileriyle ilgili olarak ise şunları söyledi;

“Rusların savaş çıktığı an müdahale etmemelerinin nedenini Ermenistan'da birçokları anlamaya çalıştı. En yaygın yanıtlardan biri, Putin'in, yeterince Rus yanlısı olmayan Ermenistan Başbakanı'nı bu yolla cezalandırdığıydı. Bir diğer görüş ise savaş Ermenistan ve Karabağ arasındaki bölgeyi geçmediği sürece Putin'in dahil olmayacağına yönelikti. Bunun nedeni Karabağ'ın teknik olarak Azerbaycan sınırları içinde yer almasıydı.”

Haber Ara