Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Ermenistan durulmuyor: Protestocular hükümet binasını kuşattı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Parlamento binasını kuşatarak, Başbakan Paşinyan’ın istifasını istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 16:34:21

Ermenistan durulmuyor: Protestocular hükümet binasını kuşattı

Ermenistan'da Dağlık Karabağ yenilgisinin depremi sürüyor.

Başbakan Paşinyan'ın istifasını isteyen binlerce kişi, bugün başkent Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak hükümet binasını kuşattı.

Göstericiler, Taşnaktsutyun Partisi Yüksek Kurulu Başkanı Ishgan Sagatelyan'ın çağrısı üzerine binayı çevreledi. Bölgeye çok sayıda polis memuru gönderildi. Polis, binanın çevresine 6-7 savunma hattı kurdu.

Scree-1608634777

Muhalefet partisinden oluşan koalisyonun liderleri, Başbakan Paşinyan iktidarı bir yıl içinde erken parlamento seçimleri düzenlemekle görevli geçici bir hükümete devretmeyi kabul edene kadar günlük gösteriler düzenleyeceklerini söylediler.

Muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Hareketinin liderlerinden Vazgen Manukian ise, Ermenistan silahlı kuvvetlerini ve polisi, Başbakan Paşiyan'ın emirlerini yerine getirmeyi bırakıp "halka katılmaya" çağırdı. "Sorunu bugün çözebilmemiz için kendi tarafımıza geçin" dedi.

Saghatelian'ın çağrısı üzerine, "Nikol haini" sloganları atan bazı protestocular, başbakanlık binasının birkaç sıra çevik kuvvet polisi tarafından korunan yakınlardaki binasını çevreledi.

Diğer bir grup protestocu, birkaç hükümet bakanlığının bulunduğu başka bir binaya yürüdü. Orada çevik kuvvet polisi ile tartıştılar.

Scree-1608634841

Muhalefet güçleri, Ermeni tarafının Azerbaycan ile son savaşta yenilmesinden Başbakan Paşinyan'ı sorumlu tutuyor ve Ermenistan'ın karşı karşıya olduğu yeni güvenlik sorunlarıyla başa çıkamayacağını söylüyor.

Paşinyan hükümetinin istifası ve geçici bir hükümet kurulması talepleri, Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian, Ermeni Apostolik Kilisesi ve Ermenistan ve onun dünya çapındaki diasporasındaki önde gelen halk figürleri tarafından destekleniyor.

Bugün erken saatlerde yayınlanan bir açıklamada Başbakan Paşinyan, istifa etmeye niyeti olmadığını bir kez daha belirtti. 

Kaynak: Ajanslar

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara