Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Ermenistan’da protestocular, başkentin sokaklarını kapattı

Karabağ yenilgisinden sonra Ermenistan’da sular durulmuyor. Rus TASS ajansının haberine göre muhalefet yanlıları bugün öğleden sonra Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın merkezindeki sokakları kapatmaya ve Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etmeye başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-08 14:46:27

Ermenistan’da protestocular, başkentin sokaklarını kapattı

Karabağ yenilgisinden sonra Ermenistan'da sular durulmuyor.

Rus TASS ajansının haberine göre muhalefet yanlıları bugün öğleden sonra Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın merkezindeki sokakları kapatmaya ve Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etmeye başladı.

Protestocuların Başbakana karşı “Paşinyan'sız Ermenistan, Hain Paşinyan gitmeli, Paşinyan topraklarımızı sattı" sloganları attığı bildirildi.

Erivan'ın banliyölerinde Paşinyan taraftarları ve muhalifleri arasında çatışmaların yaşandığı, başkentten 60 km uzaklıktaki Ararat şehri de dahil olmak üzere ülkenin bazı kırsal bölgelerinde protesto gösterilerinin yapıldığı, polisin ise bir dizi aktivisti tutukladığı gelen haberler arasında.

Bugün erken saatlerde, Taşnak (Ermeni Devrimci Birlik Partisi) temsilcisi İşkhan Sagatilian, muhalefetin Başbakan Paşinyan'a görevinden istifa etmesi için tanınan sürenin dolmasıyla bu öğleden sonra 17 muhalefet partisinin protesto gösterilerine başlayacağını duyurmuştu.

Muhalefet, Karabağ'da Azerbaycan Ordusuna karşı savaşın kaybedilmesinden Başbakan Paşinyan'ı sorumlu tutuyor. 

Mevcut siyasi krizin arka planına karşı, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise, erken parlamento seçimlerine kadar ülkedeki işleri yönetecek bir ulusal mutabakat hükümeti kurulması çağrısında bulundu.

Dağlık Karabağ'da iki taraftan binlerce kişinin öldüğü altı hafta süren savaşın ardından 9 Kasım'da Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya tarafından bir anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşma, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ çevresinde işgal ettiği üç bölgeden çekilmesini öngörüyor.

 

Haber Ara