Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Ermenistan-Azerbaycan savaşı ve Alluş’un şehadeti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-29 17:16:34

Ermenistan-Azerbaycan savaşı ve Alluş’un şehadeti

Rusya Devlet Başkanı ve lideri geçinen Vladimir Putin iyice delirmeye ve paranoyak olmaya başladı. Tam bir saldırgan vediktatör Stalin gibi mazlumları katletmek için elinden geleni yapıyor. Halkının yoksulluğuna çare bulamayan bu zavallı kendini kurtarmak için etrafa saldırarak halkının gözünü boyama çalışıyor.

İran'ın goygoyu ile her gün Suriye'de masum sivilleri katleden Rusya buraya S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi. Bu yetmezmiş gibi aynı ölümcül silahları, halkı açlık sınırında olan fakir ve komşumuz Ermenistan'a yerleştirdi. Dedim ya bu adam ateşle oynuyor. İşi gücü katletmek ve kan akıtmak. Bu fakir Ermeni halkının ölümcül füzelere mi ihtiyacı var, yoksa bir parça ekmeğe mi?

Suriye'ye yerleştirdiği ölümcül silahlarla başta Türkiye ve İslam alemini tehdit ederken NATO'ya da canavar dışını göstermeye çalışıyor. Ermenistan'a gelerek hem Kafkasya bölgesini kontrol altına alıyor hem de Azerbaycan'ı tehdit ediyor. Sadece Azerbaycan değil diğer Türki Cumhuriyetlere de göz dağı veriyor. Serseri bir kişi silah bakımından güçlü bir devletin başına geçince böyleaptalca hareket etmesi normal. Kendisinin bir ailesi olmadı. KGB'nin vahşi ve gayrı insanı eğitiminden geçerek bugünlere gelmiş olan bir kişiden merhamet, güzellik veya insanlık beklemek safdillik olur.

Eski Sovyetler Birliğinin işgalinde olan Ermenistan diğer Cumhuriyetler gibi sözde bağımsızlığını aldı ama ülke yönetimlerini elinde bulunduran kişilerin Putin gibi eski KGB ajanı oldukları biliniyor. Daha işin başında Ermenistan'ı komşusu olan Azerbaycan ve Türkiye ile düşman haline getirdi. Yukarı Karabağ bölgesini işgal ettirerek bölgedeki gerginliğin temelini atarak kendine bağımlıhale getirdi. Ermenistan gibi fakir ve kültür seviyesi düşük olan ülkeler Rusya'nın yardım ve talimatı olmadan ayakta durması zorlaştırıldı. Bu yılın ortalarında ülkenin elektriğini tekelinde bulunduran Rus elektrik dağıtım şirketi zam yapınca halk sokaklara döküldü ve efendileri (!) olan Rusları protesto ettiler.

Ermenilerin Rusları protesto eylemi ülkede Rus düşmanlığının kökleşmesinden korkan Moskova yönetimi yine bildik ayak oyunlarıyla zorla kendisini devreye sokturdu. Azerbaycan ile olan husumet gündeme getirildi. Daha önce varılan ateşkes ihlaledilerek Ermenilerin Azerbaycan'a haksız yere saldırmasıyla ortalık birden karıştı. Ermeni ve Azeri askerleri hayatını kaybederken Rusya yine kandan beslenerek kazançlı çıktı ve bölgeye yerleşti.

Hamaney'e bir çift sözüm var: Adam ol!

Ermenistan'ın başında bulunan Serj Sarkisyan denilen kukla Putin'in talimatları doğrultusunda hareket ederek utanmadanAzerbaycan'a savaş ilanı yaptı. Güvenlik, ticaret, ekonomi, enerji ve diğer konularda Rusya'ya tam anlamıyla bağımlı hale gelen Ermenistan artık bölgenin yeni Esed'i olabilir. Rusya, pis işlerini Ermenistan'a yaptıracak. Bunun için PKK terör örgütü ve onun meclisteki bağlantısı vatan hainlerinden yeni sözler ve Rusya'yı destekleyen beyanatlar duyacağız. PKK'yı büyüten Ermeni terör örgütü ASALA bu kez KGB ajanlarının desteğiyle daha güçlü bir şekilde Türkiye'ye saldırmaya çalışacak.

Ermenistan ve Suriye'ye yerleştirilen MİG-29 uçakları ve S-300 füzeleriyle ülkemizin iç kesimlerini dahi vurabilecek güce ulaşan Rusya böylece hava savunma sistemimizi ve manevra alanımızı daraltmış oldu. Bir yandan da Rus diplomat ve bakanları bölgede ne kadar diktatör ve Türkiye'nin başarısını kıskanıp çekemeyen zavallı ülke ve sözde lider varsa onları ziyaret etmeye başladı.Lavrov, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkelerinden sonra Siyonist rejim İtrail'den dönerken, Mısır'da binlerce masumu katleden diktatör Abdülfettah es-Sisi ile Birleşik Arap Emirlikleri ziyaret ederek kendine yeni taraftar bulmaya çalışıyor.

Rusya Türkiye'ye karşı yeni bir blok oluşturmaya çalışıyor. Başarılı olma şansı olmasa da yanına birçok ülkeyi çekebileceği biliniyor. İran'ın başındaki Hamaney, “Türkiye'ye karşı, Rusya'ya dua ediyorum” demesi Acem oyunlarının ve gerçek yüzününortaya çıkması bakımından önemli bir gelişmedir. Biz şimdiye kadar İran'ı Müslüman kardeşliği bağlamında değerlendirerek dışlamak yerine hep kendimizden bildik. Hamaney'e şunu söylemek isterim, stratejik hesapları bir kenara bırak. Gerçek bir dinadamı ol! Akan kan Müslümanın ise Şii olmuş Sünni olmuş ne fark eder ki! Bunu idrak edemeyecek kadar mi yaşlandın?

Güney Azerbaycan ve Yukarı Karabağ özgür olmalı!

İran ve Azerbaycan'daki Şii inancına sahip Azeriler şimdiye kadar hep Türkiye karşıtı olarak yetiştirildi. İran'ın yalanlarına kanan Azeriler şimdi bir karar verme aşamasındadır. Ya Ermenistan'a karşı verilen mücadelenin yanında olacaklar ya da İran ve Rusya'nın gölgesinde yalan bir dünyada kalmaya devam edecekler. İran'daki Azeriler buradan hareketle kendi özgürlüğünü ve geleceğini tayın etme hakkına sahip olduklarını bilmeleri gerekir.

İran'ın işgali altında olan Güney Azerbaycan topraklarıyla birlikte Ermenistan'ın işgali altında olan Yukarı Karabağ toprakları mutlaka özgürleştirilmelidir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev artık halkı ve ülkesi için bir şeyler yapmasının zamanı geldi. Onlar her ne kadar Moskova'nın yanında görünüyorsa da Moskova onları Azeri ve Müslüman olduğu için kendinden görmüyor. En küçük bir meselede dindaşı olan Ermenilerin yanında olduğunu gösteriyor. Azeriler artık gözlerini açsın, hem işgalden hem de esaretten kurtulsun. Türkiye'nin desteğini alan böylesi bir özgürlük mücadelesi Azeri kardeşlerimizi kendine vetarihi bağlarına götürür ki bu da İran'ın ve Rusya'nın korkulu rüyası anlamına gelir.

Putin, Ermeni- Azerbaycan savaşı çıkararak Batıyı yanına çekeceğine inanıyor. Yıllardan beri ABD ve Fransa Ermenileri kendiçıkarları uğruna kullandı. Azerbaycan ile yapılacak muhtemel bir savaşta bu devletlerin Ermenilere arka çıkacağını hesaplayan Rusya bu sayede sözde teröristlerle ve bölgedeki Türklerin yanında Sünni Müslümanlara karşı verdiği savaşta bu ülkeleri yanınaçekecektir. Şeytanca bir plan. Ama Rusya hayatı boyunca hep İran'la birlikte Müslümanlara şeytanca planlar yaparak bugüne kadar geldi. Ancak bu kez önünde aşılması zor ve engelli bir duvar var.

Yukarı Karabağ sorunu siyasi ve barışçıl yollardan çözülmesi gerekir. Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilip katlettiği Azerilerin tazminatını ödemesi ve özür dilemesi koşuluyla iyi niyetini göstermelidir. Buna karşılık da Türkiye olarak Ermenistan'a uyguladığımız ambargo kalkar veya hafifler. Ama işgal devam ettiği ve Rusya'nın kuklası olmaya çalışması Ermeni halkınyararına değil aksine çok daha fazla zarar verecektir. Yıllardan beri mülteci durumunda olan bölge halkı ana yurtlarına dönmelive fakirlik sınırında olan zavallı Ermeni vatandaşları da normal hayatlarına devam etmelidir.

PKK hainleri ve yandaşları Rus ayısından medet umuyor

Hafta sonu Cihannümanın organize ettiği etkinlikte konuşan YTB Başkanı Sayın Kudrettin Bülbül'ün de ifade ettiği gibi “bizlerErmenileri hala kendi toplumumuzun bir parçası olarak görüyoruz”. Onları kandıran batılı emperyalistlerin ve sahtekar Ermeni Diasporasının oyunlarını bozmaları için onlarında bir şeyler yapmasının zamanının geldiğine inanıyorum. Yılardan beri Osmanlı ve Müslüman düşmanlığı sizlere bir fayda değil aksine yalnızlık, fakirlik ve sömürge getirmiştir. Bu bölgede Ermenilere Türklerdenbaşka kapısını ve gönlünü açacak yoktur.

Rusya bir taraftan Ermenileri bir taraftan da PKK terör örgütünü kullanarak bölgedeki Kürtleri kendine bağlamak istiyor. Kürtleri temsil etmeyen HDP heyeti Moskova'ya giderek ülkemizi şikayet ettiler. Hainlik ve nankörlük bu pisliklerin ruhunda var. Bunların ne olduğu belli olmayan zavallı kişiliksiz mahluk olduklarından Ruslar bile bunlara güvenmedi. Bugün ülkesini satan yarın bizi de satar düşüncesiyle HDP heyetinin istediği destek verilmedi.

Ancak Güneydoğu illerinde Hendek kazmalarına, halkı yurtlarından uzaklaştırmaları, Esed ve YPG gibi katil ve soytarılara destek vermeleri istendi. Bölgede İslam tarihini ve Müslümanları sürgün ettirmenin yolları ve ülkeye yönelik hainlik hususunda FETÖ ve benzeri Haşhaşilerle ortaklaşa çalışılması kararlaştırıldı. Hem kendilerine hem de temsil ettikleri insanlara yazık ediyorlar. Hainler hiçbir zaman başarılı olamaz ve onlara kimse güvenmez. Ermineler en iyi örnektir. Osmanlı'da birinci sınıf vatandaş iken bazı akılsızların yaptığı ajanlık ve hainlik neticesinde şimdi düştükleri hallere bakın! Kürt kardeşlerimizin bu hallere düşmesini sitemeyiz. Onun için bu katil ve uyuşturucu tacirlerine pirim vermesinler.

Rus siyasetçileri Putin'in izlediği siyasetin serserice olduğunu bildikleri halde yine de ona sahip çıkarken bizdeki CHP ve HDPgibi sözde solcu partiler kendi ülkesini ispiyonlayan, İran ve Rusya'nın yanında durmaları utanılacak bir durumdur.

Ceyş'ül İslam lideri Alluş katledildi!

Suriye'de katil, barbar Beşşar Esed ile onun rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren çok değerli grupların ve vatanseverlerinönde gelenlerinden biri de 50 grubun birleşmesiyle kurulan Ceyş'ül İslam ( İslam Ordusu) komutanı Zehran Alluş'tu. Hem terör örgütü DEAŞ ile hem de Esed ile çatışan Alluş gerçek bir Müslüman ve gerçek bir kahramandır. Teröristlere, ülke düşmanlarına ve vatan hainlerine karşı dini, namusu ve milleti adına bir mücadele veriyordu.

Hakimiyetinde olan bölgelerde sivil halka ve gayrı Müslümlere yönelik şimdiye kadar hiçbir yanlışı olmamıştır. İslamin emrettiği ölçülerde hareket ettiğinden herkes tarafından sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahipti. Ancak onun varlığı başta Esed, İran ve Rusya gibi emperyalistleri tedirgin ediyordu. Kahpece ve sinsice Şam'ın Doğu Guta bölgesinin Marc el-Sultan mahallesinde füzeyle katledildi.

Rusya daha önce ayni yöntemle Çeçenistan'ın efsane lideri CaharDudayev'i 21 Nisan 1996 yılında katletmişti. Daha sonra, Ahrar-üş Şam komutanlarından Hasan Abud ve arkadaşları, Halep'te Nureddin Zengi'yi, şimdi de ayni yöntemle Alluş ve 2 iki arkadaşının şehit olmasına vesile olan katil Rusya'ya yardım ve yataklık eden münafıkların hainliği ve kalleşliği de unutulmamalıdır. Bu suikastlar bölgeye huzur ve barış getirmez. Rusya ve İran ortalığı kan gölüne iç savaşın daha da derinlemesine gelişmesini istiyor.

Suriye, Irak, Lübnan yetmezmiş gibi şimdi de savaş çemberinin içine Azerbaycan ve Ermenistan'ı katarak Türkiye'nin müdahilolmasını istiyorlar. Mazlum toplumlar ayağa kalkıp hem Rus hem de İran Pers emperyalizmine iyice bir ders vermeleri gerekir!

https//:twitter.com/aslanbalci1

Haber Ara