Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Ermeni çeteler savaş için İdlib’e gidiyor

Ermeni askerler, Suriye'deki rejim ile birlikte savaşacağını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-06 14:45:51

Ermeni çeteler savaş için İdlib’e gidiyor

Azerbaycan'da yayın yapan meşhur Avropa.info'nun aktardığına göre, Ermenistan Siyasi Bilimler Derneği Başkanı Amayak Ovanisyan, Ermenistan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Nikol Paşinyan'nın iktidara geldiği günlerde Rus karşıtı pozisyonunu gösterse de sonunda bu pozisyondan vazgeçti ve Moskova'nın isteklerini kabul etti, ardından Ermenistan NATO'nun askeri tatbikatlarına katılmayı reddetti. Bunun yerine Ermeni askerleri, Rus Silahlı Kuvvetleri ve rejim askerleri ile birlikte devrimcilere yönelik askeri operasyonlara katılacak.'' diye belirtti.

Konuyla ilgili araştırmalar yapan Avropa.info Genel Yayın yönetmeni Ruslan Beşirli, Diriliş Postası'na yaptığı açıklamada, “Ermenilerin Suriye'de Esed'in saflarında savaştığı gerçeği yeni bir durum değil, Ermeni askerlerinin uzun zamandır rejime destek verdiği somut bilgilerle kesinleşmiştir. Ayrıca Ermenilerin Halep'te ve diğer şehirlerde Müslümanları katlettiğini gösteren bilgi, belge fotoğraf ve video görüntüleri dünyadaki saygın medya kuruluşları tarafından da yayınlanmıştı” dedi.

Belirtmek lazım ki, geçtiğimiz senelerde Ermenistan'dan kalkan ve Suriye'ye muhimat taşıdığı iddia edilen kargo uçağı Erzurum'da Türk jetleri tarafından indirilmiş ve arama yapılmıştı. (Diriliş postası)

 

 

Haber Ara