Dolar

32,5679

Euro

34,8993

Altın

2.425,14

Bist

9.722,09

Ermenek'teki maden faciası davası

Ermenek'teki maden faciası davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:27:37

Ermenek'teki maden faciası davası
Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın duruşmasında, sanık avukatlarından Şeref Han, bugün tahliye sebep etmeme nedenlerinin, feryadın Türkiye'nin her tarafından duyulması ve bir daha hiçbir avukatın maden kazası davasına gelmemesi olduğunu söyledi.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, söz verilen tutuklu sanık Saffet Uyar'ın avukatı Han, herkeste "sondaj makinesi olsa kaza olmayacakmış" gibi bir düşünce oluştuğunu ifade etti.

Saffet Uyar'ın adalet istediği için tahliye talep etmediğini bildiren Han, müvekkilinin her sorulana doğru cevap verdiğini dile getirdi.

"Bugün tahliye talep etmeme nedenimiz, bu feryadın Türkiye'nin her tarafından duyulması. Bir daha hiçbir avukat maden kazası davasına gelmesin" diyen Han, "olası kast"ı ve "bilinçli taksir"i kabul etmediklerini vurguladı.

Bilirkişi raporunun yoğun çelişkiler içerdiğini savunan Han, "İnsanın acısını insan alır. Saffet bey de ailesi de çok üzgün. Bu nedenle konuşmasına baş sağlığıyla başlamıştı" dedi.

- "Müvekkilim iyi oturtulmuş senaryoyla suçlanmaya çalışılıyor"

Tutuklu sanık Ali Kurt'un avukatı Süheyla Şahin, müvekkilinin görevini tam anlamıyla yaptığını ifade etti.

Bir senaryonun içinde müvekkilinin yok olmaya mahkum edildiğini öne süren Şahin, "Müvekkilim ekmeğinin derdinde olan biri. İyi oturtulmuş bir senaryoyla, adalet de bunun içine katılarak suçlanmaya çalışılıyor. Adeta bir suçlu aranmış, Ali Kurt teknik nezaretçi olduğu için de o seçilmiş" diye konuştu.

Haber Ara