Dolar

32,5281

Euro

34,7969

Altın

2.425,49

Bist

9.717,54

Ermenek'teki maden faciası davası

Ermenek'teki maden faciası davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 16:27:12

Ermenek'teki maden faciası davası
Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın duruşmasında, sanık avukatlarından Abdullah Özbey, 50 yıllık sahanın, kazanın olduğu güne kadarki dönemi görülmez ve tek 28 Ekim görülürse olayın "büyük bir facia" olarak algılanacağını söyledi.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, müşteki ve mağdur vekillerinin ardından sanık avukatlarına söz verildi.

Tutuklu sanık Abdullah Özbey'in akrabası ve aynı zamanda avukatı olan Abdullah Özbey, 49 yıl zarfında Ermenek Kömür İşletmesi sahasında 30'un üzerinde ölümlü kaza olduğunu, son olayla 44 kişinin vefat ettiğini ifade etti.

İşletmenin altı aylık veya bir yıllık gibi yeni bir işletme olmadığını, 900 ile bin arasında kişinin çalıştığını aktaran Özbey, "50 yıllık sahanın, olayın olduğu güne kadarki dönemini görmez ve tek 28 Ekim'i görürsek 'büyük bir facia' olarak olayı algılarız" dedi.

- "Ortada sahte bir bilirkişi raporu var"

Bilirkişi raporuna bakıldığında kusurların hepsinin kural hatası olduğunu, bu hatalardan sorumluların ise suçsuz bulunduğunu belirten Özbey, müvekkilinin başkalarının kusur ve kastından dolayı tutuklu olduğunu iddia etti.

Cenne Şirketi'nin Hukuk Müşaviri ve Abdullah Özbey'in avukatı Tevfik Buğdaycı da ortada sahte bir bilirkişi raporu olduğunu öne sürerek, bilirkişiler hakkında "adil yargılamayı etkileme" ve "görevi kötüye kullanma"dan şikayette bulunduğunu bildirdi.

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

Haber Ara