Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

Ermenek'teki acılı baba: Rüyama bir girse...

Ermenek'teki kaza sonrası kutlanan ilk Babalar Günü'nde kaybettiği oğlu Tezcan Gökçe'yi yine özlemle andı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 13:54:17

Ermenek'teki acılı baba: Rüyama bir girse...

Ermenek'teki maden faciasında mahsur kalan işçilere ulaşma çabaları sürerken "Gitti mi benim oğlan şimdi saklamayın" sözleri ve cenaze törenindeki yırtık ayakkabılarıyla hafızalara kazınan Recep Gökçe, kaza sonrası kutlanan ilk Babalar Günü'nde kaybettiği oğlu Tezcan Gökçe'yi yine özlemle andı.

Ermenek'teki kömür ocağında 28 Ekim 2014'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe (77), ilerleyen yaşına rağmen torunları, gelini ve eşi için ayakta durmaya çalışıyor.

Kaza sonrası bekleyişi sürerken endişesini "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle dile getiren ve tüm Türkiye'yi ağlatan eşi Ayşe Gökçe'yi oğullarının kaybından dolayı teselli edememenin üzüntüsünü yaşayan Recep Gökçe, Babalar Günü dolayısıyla AA muhabirine yine duygu yüklü açıklamalarda bulundu.

"Giden gitti"

"Evlat acısı çok zor" diyen Gökçe, oğulları hayattayken belli bir düzenleri olduğunu, mutlu bir yaşam sürdüklerini anlattı.

 Böyle bir şeyin başlarına geleceğini tahmin bile etmediklerini ifade eden Gökçe, "Ama maalesef böyle bir acı olay yaşandı" dedi.

 Ölümünden sonra hiç gülmediği oğlu Tezcan'ın yokluğuna bir türlü alışamadığını ifade eden Gökçe, "Eşim, Tezcan hala evin bir köşesinden çıkıp gelecekmiş gibi umut ediyor. O gün bugündür ağlıyor. 'Giden gitti, geri gelecek mi, ağlama' desem de ağlıyor. Ben de ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama bazen dayanamıyorum" diye konuştu.

"Tutarım kolundan 'gitme oğlum' derim"

 Yaşadığı çaresizliği dile getiren ve ellerinden hiçbir şey gelmediğini belirten Gökçe, "Tezcan'ı rüyamda hiç görmedim. Onu en azından rüyamda görmek istiyorum. Oğlum bir rüyama girse göndermeyeceğim. Tutarım kolundan 'gitme oğlum' derim. Biliyorum uyanıversek yine bir şey yok ama olsun. Çok özledim. Bir çıkıp gelse, denk getirsem 'bir daha elime geçmez, gider' diye cebime katarım. Gitti, uçtu" ifadelerini kullandı.

Haber Ara