Dolar

32,5886

Euro

34,7701

Altın

2.506,65

Bist

9.693,46

Ermenek'te karar çıktı! Maden sahibine 13 yıl hapis cezası

Ermenek'te 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yargılanan tutuklu sanıklar maden ocağının sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt'a, 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 15:28:14

Ermenek'te karar çıktı! Maden sahibine 13 yıl hapis cezası

Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar Kurt ve Uyar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. Ardından verilen arada, müşteki yakınları, "Yiğitlerimizin hakkını verin", "Herkes cezasını çeksin", "Bizim ciğerimiz yanıyor" diyerek sanıklara tepki gösterdi. Bu sebeple bazı müşteki yakınları salondan dışarı çıkarıldı.

KARAR

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uyar ve Kurt'a 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Her iki sanığın da 2 yıl meslekten men edilmesine karar verildi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy 18 yıl 9 ay, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey 11 yıl 3 ay, mühendis Cemile Karaca 6 yıl 8 ay, iş güvenliği uzmanı Engin Yetim 5 yıl 6 ay ve ocakta çalışan Naci Özsoy 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BERAATİNE KARAR VERİLENLER

Heyet, tutuksuz sanıklardan maden mühendisi Nuray Yetiş, bir süre ocakta çalışan Hayrettin Kirazcı, firma yöneticisi Hüseyin Hüsnü Özbey, iş güvenliği uzmanı Cemal Demircioğlu, daimi nezaretçi maden mühendisi Mehmet Zeybek, bir firmada yönetici Şerafettin Zeybek, teknik nezaretçiler Öjen Ünlü ve Ahmet Dağdeviren ve puantör Mustafa Ayan'ın beraatına karar verdi.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Mahkemeden çıkan kararı, madenci yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Madende hayatını kaybeden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar, kararın ardından gözyaşı döktü. Dört çocuğunun yetim, kendisinin de dul kaldığını belirten Haznedar, "Çocuklarıma bunu nasıl anlatacağım? Kucağımdaki yavrum babasını hiç görmedi. Bizi mezara soktular. Beni buraya gömdünüz, buradan gitmeyeceğim" dedi.

KARAR YARGITAY2A TAŞINACAK

Karara tepki gösteren müşteki avukatlarından Caner Durak, Ermenek Adliyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı Yargıtaya taşıyacaklarını söyledi.

Kararın, madenci yakınlarına ilk günkü acılarını tazelettiğini vurgulayan Durak, "Madenci aileleri gözyaşları ve çığlıklarla ayrıldı. Yakınlarının ölüm haberini aldıkları andaki duyguları yeniden yaşadılar. Davayı Yargıtaya götüreceğiz ve sanıkların en ağır cezayı almaları için uğraşacağız. Madenci ailelerine söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara