Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Erken seçim 3 dönemliklere yarıyor

AK Parti'de 70 milletvekili üç dönem kuralına takıldığı için listelerde yer almadı. 7 Haziran seçim sonuçları ve muhalefetin takındığı tavır adeta yeni bir seçimin kapısını araladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 09:28:40

Erken seçim 3 dönemliklere yarıyor

Sabah gazetesinin haberine göre; Türkiye hükümet kuramadığı için erken seçime giderse AK Parti'nin üç dönemlikleri de listelerde yer bulabilecek. Onlar Meclis'e girerken, Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, listelere veda edecek. Seçimlerden önce en çok tartışılan konulardan biri de AK Parti'nin üç dönem kuralına takılan abileri olmuştu.

Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Beşir Atalay, Faruk Çelik, Sadullah Ergin, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Binali Yıldırım, Ali Babacan başta olmak üzere 70 milletvekili aday gösterilmedi. 7 Haziran seçimleri zor bir tablo ortaya koydu. Bu tabloda güçlü olasılıklardan biri de seçimlerin yenilenmesi. Böyle bir durum gündeme geldiğinde 70 milletvekili için üç dönem kuralı ortadan kalkmış olacak. Çünkü üç dönem üst üste seçilenlerin bir seçim ara vermesi gerekiyor.

7 Haziran seçimleri yapılıp yeni Meclis oluştuğu için ara verme kuralı yenine gelecek. AK Parti, üç dönemliklerden istediği kişileri aday gösterebilecek. Seçim 70 milletvekilinin tekrar Meclis'e gelebilmesinin yolu açılırken 30'a yakın milletvekilinin ise üç dönem kuralına takılacak. Bunlar arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Grup Başkanvekili Mehmet Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık gibi isimler bulunuyor.

Haber Ara