Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

'Erkek Mona Lisa' açık artırmaya çıkıyor

Ünlü Rönesans ressamı Leonardo Da Vinci'nin, 'Erkek Mona Lisa' olarak bilinen Salvator Mundi'nin satış fiyatı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 10:39:44

'Erkek Mona Lisa' açık artırmaya çıkıyor

Ünlü İtalyan ressam Leonardo Da Vinci'nin "Salvator Mundi" eseri açık artırmaya çıkartılacak.

Rockefeller Center'de bulunan Christie's Müzayede Evi, "Salvator Mundi" eserinin tahmini 100 milyon dolar satış fiyatıyla açık artırmaya çıkarılacağını duyurdu. Hong Kong, San Francisco, Londra ve New York'taki sergilerinde eserin gösterileceğini ve kasım ortasında da açık artırmaya çıkarılacağını belirtti.

ERKEK MONA LİSA NEDİR?

Leonardo Da Vinci'nin, 1500 yılında panel üzerine yağlı boya olarak yaptığı resim mavi ve kırmızı kaftan içinde elinde kristal bir küre tutan Hazreti İsa'yı tasvir ediyor. 

Asıl ismi  "Salvator Mundi" olan eser Erkek Mona Lisa olarak biliniyor.

KADINLAR ERKEK MONA LİSA'YI NASIL BULUYOR?

Mona Lisa'nın olduğu kadar "Salvator Mundi" de geniş hayran kitlesine sahip. Resmin Rönesans dönemini tam olarak yansıttığı düşünülüyor.

Da Vinci'nin özel bir koleksiyoncudaki tek resmi olarak biliniyor. Müzayede evi ise Salvator Mundi'yi 21'inci yüzyılın en büyük sanatsal yeniden keşfi olarak nitelendiriyor.

Leonardo Da Vinci'nin diğer bilinen popüler eserleri arasında Mona Lisa ve Hz. İsa'nın havarileriyle yediği Son Akşam Yemeği yer alıyor.

 

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara