Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

Ergenekon sanıkları yakınlarından Öz'e tepki

Ergenekon sanıklarının yakınları, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'e sert tepkide bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-13 05:59:27

Ergenekon sanıkları yakınlarından Öz'e tepki

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; HSYK'nın ihraç kararı verdiği paralel yapının eski savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç hakkında çıkartılan yakalama kararından bir gece önce firar etti. Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz, o dönemde kanser olan Kuddusi Okkır'ı kaçma şüphesi var diyerek tahliye etmemişti. Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır Zekeriya Öz'ün firar etmesini değerlendirdi. "Kaçacakları belliydi. Kuddusi'nin şuuru kapalı iken tahliye talebimize ‘kaçma şüphesi var' diyerek reddetti. Paralel yapının o dönem gözü dönmüştü. Elbirliğiyle cinayet işlediler. Kendinden şüphesi olmasaydı kaçmazdı" dedi. 

GELSİN HUKUKA HER ŞEYİ ANLATSIN 

"Hukuk bana işlemedi" diyen Sabriye Okkır "Bari onlara işlesin. Adil yargınlansın istiyorum. Ergenekon'da neler döndüğünü ancak ondan öğrenebiliriz. İntihar bombacıları gibi ne emir aldıysa onu uyguladı. Hukuk, hukuk, dedi. Şimdi gelsin hukuk karşısına her şeyi anlatsın" dedi. 

Yargıdaki adamları haber verdi

Hakkında ikinci tutuklama kararı çıktıktan sonra intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Öz ve Kara'nın kaçmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: Görüntüleri izleyince kendisini kamufle eden iki suçlu gördüm. Oysa biz mertçe bu ülkede mücadele ettik. İki kara cüppeli suçlu kaçıp gittiler. Geriye kanlı bir miras bırakıp gittiler. Cemaat yargıda hâlâ kuvvetli. Bunun nedeni ise bir gün önceden haber verilmesidir. Ben Nazlı Ilıcak'ın Zekeriya Öz'ü yalnız bırakacağına inanmıyorum. Onların kaçacak yerleri, hocaları var!

Öz ve Kara için difüzyon mesajı

BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, Ermenistan'a gittikleri tespit edilen Öz ve Kara için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı. Mesajda Öz ve Kara hakkında 10 Ağustos'ta tutuklama talepli yakalama kararı verildiği, suçluların iadesine dair aramızda ikili sözleşme bulunan ülkelere bu mesajın yollanarak iadesinin sağlanması talep edildi.

Kurye tanıdık!

ZEKERİYA Öz'ü Sarp sınır kapısına getiren İstanbul plakalı cipin Hilal Kılıçaslan adına kayıtlı olduğu belirlendi. Polis Kılıçaslan'ın, paralel yapı soruşturmasında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Danyal Kılıçaslan'ın bir yakını olduğu ortaya çıktı.

Korkaklar Avrupa'ya kaçacak 

Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklanan Dursun Çiçek, Öz ve Kara'nın Gürcistan üzerinden Avrupa'ya kaçma planları olduğunu söyledi. Çiçek, “Bu karar onların gerçek örgüt üyesi olduklarının kanıtıdır. Öz ve arkadaşları her gözaltı öncesi ‘Yurtdışına kaçacaktı' gibi asılsız ithamlarda bulunuyordu. Hepimiz yargılandık. 

Kendisi bir korkak tavuk gibi kaçtı” dedi. Çiçek, paralel yapının hâlâ etkili olduğunu, ikisini de önceden bilgilendirdiğini belirtti.

Haber Ara