Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Ergenekon davasında FETÖ talimatı tespit edildi

274 sanıklı Ergenekon davasında kumpas iddialarının ortaya çıkmasının ardından davanın Fetullahçı Terör Örgütü'nün emir ve talimatlarıyla yürütüldüğü tespit edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 19:07:51

Ergenekon davasında FETÖ talimatı tespit edildi

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasına bakan hakim ve savcılarla ilgili şikayetler üzerine konuyu inceleyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri, 8 hakim ve savcıyla ilgili raporunu tamamladı.

Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Nadi Kolukısa ve ekibince hazırlanan bin 300 sayfalık raporda, hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Fatih Mehmet Uslu, Ercan Fırat ve Nihat Topal ile duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Mehmet Murat Dalkuş'un meslekten ihraçları ve haklarında kovuşturma izni verilmesi talep edildi.

Kolukısa'nın hazırladığı raporda, bu kişilerin, Ergenekon davasını FETÖ'nün emir ve talimatları doğrultusunda yürüttükleri ve yargılamayı bu talimatlara göre yaptıkları belirlendi. Bu tespitlere ilişkin somut delillerin rapora konulduğu öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından daha önce meslekten ihraç edilen 8 hakim ve savcı hakkında, Kolukısa'nın raporu doğrultusunda hazırlanan bu dosya üzerinden ayrı işlem yapılacağı belirtildi.

Haber Ara