Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Ergenekon'da adli tedbirler kaldırıldı

Ergenekon davası sanıkları hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması ve duruşmanın 21 Aralık 2017'ye ertelenmesine karar verildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 15:17:21

Ergenekon'da adli tedbirler kaldırıldı

Ergenekon davası daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrası kalan tutuksuz 211 sanık yönünden devam edilen Ergenekon davasında, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması ve duruşmanın 21 Aralık 2017'ye ertelenmesine karar verildi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, taleplerle ilgili ara karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görev yapan hakim ve savcılar ile Ergenekon davasına ilişkin iddianameleri düzenleyen savcılar hakkında yapılan soruşturma sonucunda hazırlanarak Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin bir örneğinin istenmesine hükmetti.

Hakkında yakalama kararı olan firari sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze dışında kalan tüm sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri kararlarının kaldırılmasına karar veren heyet, bazı sanıkların duruşmaya gelme zorunluluklarını da yok saydı.

Sanıklardan Sinan Aygün'ün mal varlığı üzerine konulan ipoteğin kaldırılması ve silahının iade edilmesi taleplerinin esasa ilişkin hükümle değerlendirileceğini belirten heyet, duruşmayı 21 Aralık 2017'ye erteledi.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara