Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

Erdoğan: Yatırımlarınızı yapın bu işi geciktirmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-14 15:16:31

Erdoğan: Yatırımlarınızı yapın bu işi geciktirmeyin

Erdoğan, "Bizim iş adamlarına, girişimcilere ihtiyacımız var. Bu işi geciktirmeyin. Yatırımlarımızı yapın. Bu ülkede güven ve istikrar var. Risk alın. Risk almadıktan sonra bu iş yürümez." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bugün açılışını yapmakta olduğumuz binalarla Borsa İstanbul yeni bir döneme başlıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde hedef alınan yerlerden birinin Borsa İstanbul olması rastlantı değildir.Türkiye ekonomisinin derinliğinin olmadığı bir dönemde bu saldırılar hedeflerine ulaşabilirdi.

Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanarak üzerimize gelmeye başladılar. Alternatiflerini üretiyoruz, üreteceğiz. Biz mücadele ettikçe karşımızdakiler de saldırılarını artırıyorlar. Son dönemde bu saldırılar döviz kuru üzerinden gerçekleştiriliyor. Bizim bu saldırıyı bertaraf edecek gücümüz vardı. Ancak bizim bir hastalığımız var. Hızlı hareket edemiyoruz. Kurumlarımız yavaş hareket ediyor. Bu da son günlerde döviz spekülasyonlarında milletimizin moralini bozuyor. Döviz kurundaki suni şişkinliğin giderilmesiyle piyasalarda bekle-gör politikasının da sona ereceğini ümit ediyorum.

RİSK ALIN

Salt finans değil, bizim için reel ekonomi bizim için çok önemli. Salt finans sektörüyle uğraşanlar ülkeyi batırdılar. Bizim insanımız dimdik ayaktadır. Bir kahramanlık örneğiyle ülkesine sahip çıkmıştır. Omurga sağlam olduktan sonra ufak tefek yaralar bizi yolumuzdan ayrı koyamaz. Bizim iş adamlarına, girişimcilere ihtiyacımız var. Bu işi geciktirmeyin. Yatırımlarımızı yapın. Bu ülkede güven ve istikrar var. Risk alın. Risk almadıktan sonra bu iş yürümez. 

Milletimiz ve devletimiz bu dönemde fedakarlık yapanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Buradan bir kez daha ülkesini seven herkese çağrı yapıyorum.Üretimimizi ve ticaretimizi artırmalıyız. 

İş dünyamızın da bu konuda sahaya inmelerini bekliyoruz. Döviz oyununu bunu yapanların başında patlatmalıyız. Finans kesimin reel sektöre daha fazla destek vermesi gerekiyor. Bu anlamda yeni firmalar devreye giriyor. Rusya ve Çin gibi, Afrika ülkeleriyle sağlam ilişkiler kurmalıyız. Önümüzdeki hafta Afrika'da 4 ülkeye ziyaret edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Bu fırsatları en iyi şekilde kullanarak 2023 hedeflerine ulaşacağız. 

İÇ TÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİ LAZIM

Yeni Türkiye'nin inşası ve yükselişi karşısında kimse duramayacaktır. Tüm siyasi partiler alanlarda yeni anayasayı konuşuyordu. Bugün parlamentoda bunun önünde durmak için her şeyi yapıyorlar. İç tüzüğün değişmesi lazım. Bu iç tüzükle parlamento yürümez. Dersini çalışarak gelen bir yapı, anlayış yok. Bunun dünyada nasıl yapıldığını bilmiyorlar. ABD, Fransa, Rusya'da bu yapı farklı olabilir. Duyduklarını parlamentoda konuşuyorlar. Bu anayasa değişikliği yapıyoruz. Bunu yaparken bir bal arısı gibi olmalıyız. Hepsinden bir şeyler alabilirsiniz. Böylece dünyaya yeni bir anlayış kazandırabiliriz. Bunun son kararını verecek millettir. Parlamento millete gidecek metni hazırlıyor sadece. Milli iradeyi hazmedemeyen bir anlayış var. Temenni ederim ki, bu akşam ikinci tura geçilir ve millete gidecek yol açılır. Bin yıllık vatanımız olan bu bölge dünyanın parlayan yıldızı olur. 

 

Haber Ara