Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Erdoğan ve Putin Bakü'de ne konuştu?

Sputniknews'ten Alexei Druzhinin'in haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki enerji anlaşmalarını konuştular.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 23:18:38

Erdoğan ve Putin Bakü'de ne konuştu?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın Türk Akımı dahil olmak üzere iki ülke arasındaki büyük enerji projelerini masaya yatırdığını açıkladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklama yapan Peskov, "İki lider görüşmede, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını değerlendirdi ve proje kapsamında ortaya çıkan sorunları ele aldı. Akkuyu'daki sorunlar, büyük inşaat projelerinde yaşanan teknik konuları içeriyor. Ayrıca enerji kapsamındaki çeşitli büyük projeler de gündeme geldi. Türk Akımı ile birlikte mevcut doğalgaz boru hatlarındaki durum hakkında da fikir alışverişi yapıldı" ifadelerini kullandı.

Rus sözcü, liderlerin Ukrayna krizi dahil olmak üzere uluslararası arenadaki güncel sorunları konuştuğunu da bildirdi.

'100 MİLYAR DOLAR HEDEFİ TEYİT EDİLDİ'

Peskov'un yaptığı açıklamaya göre, Putin ve Erdoğan, 100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşma hedefini bir kez daha teyit etti.

Liderlerin ekonomi alanındaki işbirliğini konuştuğunu söyleyen Peskov, "2014 yılında ticaret hacminde az miktarda azalma kaydedilmesine rağmen, taraflar ilişkilerdeki pozitif dinamikten memnun olduklarını belirtti. Liderler, azalmanın yaşanan krizlerden kaynaklandığını ve daha önce açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hedefinden vazgeçmemeye kararlı olduklarını vurguladı" diye konuştu.

'ERDOĞAN, HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI KONUSUNDA BİLGİ VERDİ'

Peskov, Erdoğan'ın Putin'e Türk siyasetindeki son gelişmeler ve hükümet kurma çalışmaları hakkında bilgi verdiğini de aktardı.

Haber Ara