Dolar

32,5072

Euro

34,8067

Altın

2.486,08

Bist

9.549,62

Erdoğan ve Obama telefonda görüştü

Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, saldırılarda hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 08:50:03

Erdoğan ve Obama telefonda görüştü

TIMETURK|HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Obama'nın görüşmede İstanbul Ortaköy'de ve 17 Aralık'ta Kayseri'de gerçekleştirilen saldırılarda hayatlarını kaybedenler için Erdoğan'a taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Obama, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de, 17 Aralık'ta Kayseri'de gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar için acil şifa diledi.

İki liderin, görüşmede, 'terörle mücadele' konusunda Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmayı sürdüreceklerini vurguladığı bildirildi.

ABD Başkanı Obama, Suriye'de ateşkesin ülke genelini kapsamasını ve rejim ile muhalifler arasında siyasi müzakerelerin başlamasını sağlama amacıyla Türkiye'nin bölgedeki aktörlerle sarf ettiği çabaları takdirle karşıladığını belirtti.

Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede kaydedilen son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama, bu konuda Türkiye ve ABD'nin sürekli yakın iş birliği halinde çalışmaya devam etmeleri gerektiği hususunda mutabık kaldı.

 

 

Haber Ara