Dolar

32,3387

Euro

35,1166

Altın

2.239,81

Bist

8.870,18

'Erdoğan ve Bahçeli 5 ilde ortak aday çıkarabilirler'

Bugün gerçekleşecek olan Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde , yerel seçimde iş birliği yapılmasına kesin gözüyle bakılan beş ilin bulunduğu iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-21 08:45:15

'Erdoğan ve Bahçeli 5 ilde ortak aday çıkarabilirler'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bugün 'yerel seçimlerde ittifak' başlığı altında bir görüşme gerçekleşecek. İki parti arasında tüm Türkiye'de değil bazı illerde işbirliği olacağı belirtiliyor.

"Peki formül ne?" sorusunun yanıtı, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın bugünkü köşesinde şu şekilde verildi:

Tüm Türkiye'de değil bazı illerde işbirliği. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin (Başkan MHP'den istifa etti) Belediye ve Tekirdağ'da işbirliğine kesin gözüyle bakılıyor. İşbirliğinin doğru kurulması durumunda MHP tarafı, CHP ve HDP'nin elindeki 100'ün üzerinde belediyenin alınabileceğini düşünüyor. 'İktidar partisi nasıl olur da bir seçim çevresinden aday çıkarmaz' kaygısına da çözüm bulundu. İşbirliği çerçevesinde bazı illerde iki parti tarafından ortak aday çıkarılacak ya da tek bir partinin çıkaracağı, diğerinin destekleyeceği adaya 'Cumhur İttifakı adayı' denilecek.

Haber Ara