Dolar

32,5405

Euro

34,9942

Altın

2.434,57

Bist

9.769,41

Erdoğan: Ülkemize 700'ü aşkın havan topu atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '700'ü aşkın havan topu bizim ülkemize, ilçelerimize atıldı. 18 şehidimiz, 200'e yakın yaralımız var.' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 16:46:27

Erdoğan: Ülkemize 700'ü aşkın havan topu atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması'na katıldı.

"MÜTTEFİKLERİMİZİN TÜRLÜ AYAK OYUNLARINA ŞAHİT OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 40 yıllık terörle mücadele tarihimizde pek çok hadise yaşadık. Müttefiklerimizin ve dost bildiğimiz ülkelerin türlü ayak oyunlarına şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörün acısını en iyi bilen ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"DEAŞ'tan FETÖ'süne, PKK'sından El Kaide'sine kadar dünyanın en kalleş terör örgütlerinin hedefi olmuş, terör eylemlerine on binlerce vatandaşını kurban vermiş bir ülkeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda Suriye krizindeki kadar çifte standarda, tutarsızlığa maruz kalmadığını söyledi.

Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranların tekrar Suriye'yi buraya dahil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar bu operasyon sebebiyle yeniden Suriye'yi Arap Ligi'ne alma adımını atıyorlar. Bu ne menem iştir?"

Türkiye'nin NATO üyesi bir ülke olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye NATO'nun üyesi mi, üyesi. Avrupa Birliği ülkelerinin hemen hemen tamamına yakını NATO'nun üyesi mi, üyesi. Peki ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi?"

Erdoğan, sözleri şöyle sürdürdü:

"Terör örgütlerine ve onların yularını elinde tutan şer odaklarına rağmen, terörü kaynağında yok etme irademizi asla sekteye uğratmadık."

"18 ŞEHİDİMİZ, 200'E YAKIN YARALIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye tarafından Türkiye'ye 700'ü aşkın havan topunun atıldığını belirterek, "18 şehidimiz, 200'e yakın yaralımız var." diye konuştu.

Haber Ara