Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Erdoğan: 'Türk' ünvanı bilgimiz dışında kullanılamayacak'

Erdoğan, dünyada bir çok ülkede FETÖ okullarının faaliyet gösterildiğini belirterek 'Türk Okulu' ifadesinin Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bilgisi dışında kullanılmasına engel olunacağını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 15:50:47

Erdoğan: 'Türk' ünvanı bilgimiz dışında kullanılamayacak'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Külliye'de Valiler Toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 170 ülkede FETÖ okulları olduğunu ve her gittiği ülkede bunu belgelerle anlattığını söyleyerek, özellikle Türki Cumhuriyetlerde devlet başkanlarının, siyasilerin çocuklarının FETÖ okullarında okutulduğunu aktardı. Amaçlarının ise bu öğrencileri yarın öbür gün devlet yönetimine sokmak olduğunu belirten Erdoğan, okulların kapatılması için uyarılarda bulunduklarını aktardı.

Erdoğan bu uyarıyı yaptıklarında ülke yetkililerinden "Ama siz bunları buraya sokmak istemediğimiz zaman bize alın dediniz. Bunu demekte haklılar" dedi.

Okulların başında "Türk Okulu" ifadesinin bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Dün Bakanlar Kurulu'nda bunu söyledim. Dünyadaki bizim bilgimiz dışında nerede Türk, Türkiye ünvanı varsa yasaklayacağız. Hemen ülke yönetimlerine bunu bildireceğiz. Gerekirse bir KHK ile kararı alacağız. Çünkü bunun üzerinden pirim yapmaya çalışıyorlar."

Haber Ara