Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

Erdoğan: Trump'ın Paskalya'da araması beni mutlu etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a verdiği röportajda Donald Trump'ın kendisini referandum nedeniyle arayıp tebrik etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-19 11:08:37

Erdoğan: Trump'ın Paskalya'da araması beni mutlu etti

Erdoğan, "ABD Başkanı Donald Trump sizi tebrik etmek için aradı, söyledikleri hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Öncelikle bu bir tebrikti ve üstelik de Paskalya Bayramı'nı yaşadıkları bir anda araması, gerçekten ayrıca beni de mutlu etti. Alınan bu netice sebebiyle tebrik ederken, bundan sonraki süreçte ilişkilerimizin daha da güçlenerek gideceği noktasında, bu noktadaki kendi düşüncelerini, Suriye konusundaki düşüncelerini paylaşma imkanını ben de buldum kendileri de buldu. Kendilerine özellikle şunu söyledim: Fazla gecikmeden artık seçimden sonra telefonla olmaktan öte, yüz yüze görüşmek suretiyle Türkiye-Amerika ilişkilerini güçlenerek daha ileri taşıyalım dedik, mutabık kaldık. Öyle zannediyorum ki kısa bir zaman içerisinde bu buluşmayı gerçekleştireceğiz."

Donald Trump'ın kendisine bu konuda hemen talimatını vereceğini söylediğini aktaran Erdoğan, kendisinin de protokolüne gerekli talimatları verdiğini bildirdi.

Erdoğan, "Trump ile Suriye konusunda daha ileri seviyede bir işbirliği konusunda anlaştınız mı ve bu muhtemel destek Suriyeli Kürtlerin, özellikle Rakka'daki mücadele esnasında kullanılması ilişkin herhangi bir noktaya vardı mı?" sorusuna karşılık, IŞİD gibi bir terör örgütünün başka bir terör örgütüyle yok edilemeyeceğini vurguladı. Trump'ın Dışişleri Bakanı'nı ve CIA Direktörü'nü geçen günlerde Türkiye'ye gönderdiğini hatırlatan Erdoğan, onlara da "Biz, Amerika koalisyon güçleri, Türkiye, biz DEAŞ'la mücadeleyi rahatlıkla başarabilecek bir noktadayız" dediklerini belirtti.

 

Haber Ara