Dolar

32,5299

Euro

34,7588

Altın

2.487,62

Bist

9.524,59

Erdoğan TIME’ın ‘en etkili 100 kişi’ listesine girdi! Yazısı Can Dündar'dan geldi

Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ‘Dünya'nın en etkili 100 kişisi' listesine alan TIME için bir yazı kaleme aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-21 15:52:21

Erdoğan TIME’ın ‘en etkili 100 kişi’ listesine girdi! Yazısı Can Dündar'dan geldi

TIME'ın ‘Dünya'nın en etkili 100 kişisi' listesine aldığı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki tanıtım yazısı, Can Dündar tarafından kaleme alındı.

Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini sürdürdüğü sırada yaptığı durdurulan MİT TIR'larına ilişkin haber nedeniyle yargılanan ve hali hazırda Almanya'da yaşayan Dündar'ın, Erdoğan hakkındaki yazısı şöyle:

“Batılı demokrasiye yönelik 100 yıllık modernleşmenin ardından, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan laik Türkiye Cumhuriyeti, onun yerine geçmeye kalkışan ilk siyasetçi tarafından yok edilebilir.

Recep Tayyip Erdoğan, 2001 krizinden sonra, dini siyasi amaçlar için kullanarak iktidara geldi. ‘Müslüman bir demokrat'ın yüzünü kabul etmeye hevesli bir Batı'nın desteklediği Erdoğan, 15 yılda altı seçim kazandıktan sonra kendi gücünden zehirlendi. Benim de aralarında olduğum rejimini eleştiren onlarca gazeteciyi hapse attı. Ardından, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin sonrasında, cadı avını, 70 binden fazla insanı hapse atarak genişletti.

Her zamankinden daha otoriter olan Erdoğan, Türkiye'nin zorlanan ekonomisi ve dünyadan büyük ölçüde uzaklaşmasını önemsiz göstermeye çalışarak, yetkilerini önemli ölçüde artıracak bir anayasa referandumunda zaferini ilan etti. Bu, aslında sonun başlangıcının işareti olabilir. Zira Erdoğan sadece kentleri değil suçu başka yere atma becerisini de kaybetti.”

Haber Ara