Dolar

32,5943

Euro

34,7879

Altın

2.497,71

Bist

9.455,83

Erdoğan: Saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 17:21:24

Erdoğan: Saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

24 Haziran'da küsüratı söylemeyelim yüzde 77 oy ile destek veren, Cumhurbaşkanlığını şahsıma layık gören tüm Gümüşhaneli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim bu gelişte şu yapılanları görüyorsunuz değil mi? Biz size hizmetkar olarak bu adımları attık. Ordu'ya sel felaketi nedeniyle uğrayacağız. Sonra Rize'ye geçeceğiz oradaki kardeşlerimize şükranlarımızı sunacağız. Trabzon'da da hemşehrilerime sesleneceğim. Bu haftasonunu dolu dolu Doğu Karadeniz'de geçireceğiz.

NEYMİŞ DÖVİZMİŞ, GEÇİN O İŞİ GEÇİN

Ben size hep ne dedim? Biz Ferhat'sak, siz Şirin'siniz. Dağları dele dele geliyoruz. Resmi açılışı yaptık. Zigana'da bitsin Trabzon buradan 20 dakika. Bütün bunlar bir aşk işi aşk. Aşıksanız, dertliyseniz olur. Biz dertliyiz, bu millete aşığız. Neymiş dövizmiş, neymiş dolarmış. Geçin o işi geçin.

TÜRKİYE BİR DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

Bu para pul maka mevki meselesi değil. Türkiye 24 Haziran'da sıradan bir genel seçim yaşamadı. Aynı zaman yönetim sistemi değişti. Bununla inkılabi bir değişim yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez uygulanmaya başlandı. Kabinemizi belirledik. Ardından atamaları yaptık. İnce eledik sık dokuduk. İnşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zaafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz.Hiç bir sıkıntı millete hizmet edememenin bahanesi olamaz. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini koltuğa harcıyor. Partililer de getirmiş koltuğu Genel Merkezin önüne koymuş Şimdi biz de kongre yapacağız. Var mı sıkıntı? Yok.

İDDİALI KONUŞUYORUM, DÜNYAYA ÖRNEĞİZ

Biz dünya demokrasisinde örneğiz. İddialı konuşuyorum. Birileri koltuğunu korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz. Anamuhalefet partisi Cumhurbaşkanı adaylarına hakaret etme yarışı yaparken biz geçen hafta 100 günlük icraat programımızı açıkladık. Şimdi bakan arkadaşlarımız adım adım hayata geçiriyor. Yaptıklarımızın hesabını yine millete vereceğiz birilerine değil. Biz hesabımızı halka ve hakka veririz.

YENİ DÖNEMDE ÇALIŞMAYA DEVAM

Türk siyasetinin popülizm bataklığına düşmesine rıza göstermedik. Yeni dönemde de aynı ilkeyle çalışmaya devam ediyoruz. Biz ilanihaye sağ kalacak mıyız? Cumhurbaşkanı olsan da gideceksin, Başbakan olsan da öleceksin. Eninde sonunda seni mezara gömecekler. Hocaefendi de 'Cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek 'er kişi niyetine' diyecek. Sonra götürüp gömecekler. Benim aziz milletim 'İyi bir cumhurbaşkanım vardı, çok hizmet etti' diyorsa ne mutlu bize.

'SALDIRILARA RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

2017 yılında 7,4 büyüme gerçekleştirdik. Özellikle ülkemize döviz kuru üzerinden yapılan saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz. 2018'i rekor oran ile tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına, hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.

1000 yıllık tarihimizde eğilip bükülenlerden olmadık. Dik durduk, diklenmedik. Haysiyetimizden taviz vermedik. Bağımsızlığımıza kast edenlere asla müsaade etmedik. Devletimizin hasta adam olarak adlandırıldığı dönemde 10 binlerce şehit verdik ama özgürlüğümüzden tabiz vermedik, toprağımızı vermedik. İstikbalimiz için istiklal. Yastık altındaki dolarları, dövizleri, altınları TL'ye çevirin. Bir ders verdik. Bir ders daha verelim bunlara. Ben bunu dolarları olanlara söylüyorum. Olmayanlar olabilir. Ama olanlar var biliyorum.

Birileri kısa vadeli çıkarları için şahsiyetini tezgaha koyabilir. Ama Türk Milleti asla böyle bir yanlışın içine girmez. Koyunlarında büyüttükleri FETÖ'cü alçaklarla ilgili adım atmayanlar bize hukuk dersi veremez. Ekonomik manipülasyonlarla millete diz çöktüreceğini sananlar bu milleti hiç tanımıyor. Kimsenin cezayla, tehditle, yaptırımla bu aziz millete attıracağı tek bir adım olamaz.

Haber Ara