Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Erdoğan-Putin görüşmesinin yankıları

Erdoğan-Putin görüşmesinin yankıları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 15:59:58

Erdoğan-Putin görüşmesinin yankıları
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye konusunda konuşmasını ve işbirliği yapmasını "büyük bir ilgiyle izlediklerini" söyledi.

De Mistura, Uluslararası Suriye Destek Grubunu'nun BM insani erişim çalışma grubu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Halep'te artan askeri hareketliliği değerlendiren ve artan çatışmaların sivilleri etkilediğine dikkati çeken de Mistura, "Halep'te 3 saatlik ateşkes yeterli değil, konvoyların etkili ve başarılı olması için 48 saate ihtiyacımız var." dedi.

De Mistura, Halep'te sivillere klor gazlı saldırılara ilişkin olarak da saldırların gerçekleştiğine ilişkin birçok kanıt bulunduğu kaydetti.

Bunun savaş suçu anlamına geldiğine işaret eden de Mistura, klor gazlı saldırılara ilişkin soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

- "Türkiye'nin rolünü küçümseyemem"

De Mistura, AA muhabirinin, Türkiye'nin Rusya ile Suriye konusunda üçlü mekanizma kurması konusundaki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu görüşmelerinin detaylarını bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim: Türkiye siyasi çözümün bulunmasında son derece önemli bir aktör. Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusundaki misafirperverliğini ise anlatmaya bile gerek yok. Türkiye'nin Suriye'deki krize çözüm bulma çabaları ise azımsanamaz. Uluslararası Suriye Destek Grubu ülkelerinin Suriye'deki krize uygulanabilir bir formül konusundaki işbirlikçi tutumlarını her zaman destekliyoruz. Türk Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı'nın Suriye konusunda konuşmasını ve işbirliği yapmasını büyük bir ilgiyle izliyoruz."



Haber Ara