Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Şoygu'dan 'İdlib' açıklaması

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İdlib'de çatışmasızlık bölgesine ilişkin Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmaların zorluklara rağmen uygulandığına dikkati çekerek, 'Umarım İdlib'de durum şimdi istikrara kavuşacak ve tümüyle normale dönecek' dedi. Putin ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından, İdlib konusunda anlaşma sağladıklarını bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-27 22:19:10

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Şoygu'dan 'İdlib' açıklaması

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, başkent Moskova'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

"İDLİB ANLAŞMALARI UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR"

Türkiye ve Rusya arasında İdlib konulu anlaşmaların devam ettiğini hatırlatan Şoygu, "İdlib anlaşmaları uygulanmaya devam ediyor ancak bazı zorluklar var." ifadesinin kullandı.

"TÜRK TARAFINI BİLGİLENDİREREK ADIM ATTIK"

Şoygu, Rus ve Türk ordularının İdlib'de ortak devriye yaptığını vurgulayarak, "Türk devriyeleri çatışmasızlık bölgesinin içinde, bizim devriyelerimiz çatışmasızlık bölgesinin dışında ancak çatışmasızlık bölgesinin güneyinden gelen saldırılara seyirci kalamazdık, bu nedenle Türk meslektaşlarımızı attığımız ve atacağımız adımlar hakkında bilgilendirdik." diye konuştu.

"UMARIM İDLİB'DE DURUM ŞİMDİ İSTİKRARA KAVUŞACAK VE TÜMÜYLE NORMALE DÖNECEK"

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından İdlib'deki durumun normalleşmesini umduklarına işaret eden Şoygu, "Umarım İdlib'de durum şimdi istikrara kavuşacak ve tümüyle normale dönecek." dedi.

Haber Ara