Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

'Erdoğan, orduya Suriye'deki S-300 hava savunma sistemini yok etmesini emretti'

Rus haber sitesi Free News, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, orduya Suriye’deki S-300 hava savunma sistemini yok etmesi emrini verdiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 14:23:50

'Erdoğan, orduya Suriye'deki S-300 hava savunma sistemini yok etmesini emretti'

Ankara ve Moskova, İdlib krizini çözmek için görüşmelerini sürdürürken; Rus basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını masaya yatırdı.

Rus haber sitesi Free News'de bugün çıkan bir haberde, “Erdoğan, orduya Suriye'deki S-300 hava savunma sistemini yok etmesini emretti” başlığı kullanıldı.

Türk ordusunun, hava desteğinden yoksun olduğu için Suriye'de ciddi sorunlar yaşadığını öne süren Free News haberinde, “Rus Hava Kuvvetleri ve Rus tarafından sağlanan Şam S-300 hava savunma sistemlerinin savaş uçaklarının gökyüzündeki hakimiyeti ile engelleniyor” denildi.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan orduyu Suriye hava savunma sistemlerini yok etmeye çağırdı” denilen haberde, Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı konuşmaya atıfda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'da “yaptığı konuşmada İdlib'de şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız" demişti.

Rus haber sitesi Free News, Türkiye'nin Suriye'nin saldırılarını önlemesi için Şam'ı S-300 hava savunma sisteminin mahrum bırakması gerektiğini belirterek şu yorumda bulundu:

“Bugün Türkiye'nin uzun menzilli füzeleri var, ancak yine de Suriye S-300 hava savunma sistemlerinin bulunduğu üslere ulaşmıyorlar. Ankara'nın taktik silah kullanması mümkündür. Ancak bu tür eylemler, Türk topraklarında Şam'a Erdoğan'ın düşünmesi gereken misilleme saldırısına neden olacak.”

RUS VE ŞAM REJİMİ UÇAKLARI SALDIRIDAN ZOR KURTULDU

Öte yandan Free News başka bir haberinde ise, Şam rejimine karşı savaşan muhaliflerin, Rus Havacılık Kuvvetleri ve Suriye rejimine ait savaş uçaklarını düşürmek için üç girişimde bulunduğunu yazdı.

Türk ordusu destekli muhalif savaşçıların, dün İdlib'de Rus ve Suriye rejimi güçleri mevzilerine roketlerle saldırdığını belirterek, “Suriye Hava Kuvvetlerine ait iki Su-22  savaş uçağının pilotu ile Rus Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağının pilotu karadan atılan roket saldırılarından kurtulup, kaçmaya başardılar” denildi.

Kaynak: https://free-news.su/

Haber Ara