Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Erdoğan: Onlar kaçtılar, biz de kovalıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, ''Bu millet ürkek, korkak, kaçak bir millet değil, kaçaklar belli. Onlar şu anda kaçtılar, biz de kovalıyoruz'' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 14:53:21

Erdoğan: Onlar kaçtılar, biz de kovalıyoruz

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Anayasanın verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmedim. Gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu topladım. Hiçbir zaman kim, ne der diye düşünmedim. Doğru olduğunu düşündüğüm bütün konularda düşüncelerimi ifade ettim. Ne zaman ki bu olay gerçekleşti, şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı. Yaşadığımız her önemli hadiseyi iş adamlarıyla ve ihracatçılarımızla paylaştık. TİM'in geçmişine baktığımda Cumhurbaşkanı'yla önceden ne kadar görüşüyorlardı bilemiyorum ama ben buna özen gösterdim. Ülkeyi beraber ayağa kaldıracaktık, buna inanıyordum. Bugün de son gelişmeleri yine sizlerle değerlendiriyorum.

İnanıyorum ki çok kısa zamanda Rusya ile aramızdaki ekonomik ilişkileri giderecek ve bunu aşma fırsatını bulacağız. Değerli ihracatçılar en son Haziran ayında sizlerle berabere gelmiştik. O toplantıda gündemimizde Almanya Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımla ilgili alınan karar vardı. Bugün ise 15 Temmuz hadisesi sebebiyle birlikteyiz. 15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa 16 Temmuz da aydınlık bir gün olarak doğdu. Milletimiz, her siyasi görüşten insanıyla tankların karşısına büyük bir inançla dikilmiştir. Bu millet güçlü bir millettir. 

"MİLLETİMİZ DARBECİERE TARİHİ BİR DERS VERDİ"

Bir millet eğer yöneticisine güvenemezse o milletin hali ne olur. O güvenceyi milletimize verebilmemiz için bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Ben bir Cumhurbaşkanı olarak en yakın iş arkadaşımı kaybettim. 16-17 yaşındaki yavrumuz da o mertebeye yükseldi. Bu işi adalet çerçevesinde hesabını soracağız. Şanlı tarihimiz adeta yeniden canlanmış, asırlar öncesinin kahramanları milletimizin sinesinde canlanmıştır. Milletimiz darbecilere tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor FETÖ'nün sözde silahşörleri, "Bu millet sokağa çıkamaz, silahın önüne geçemez". Benim milletim tankların önüne geçti ve gövdesi parçalanırcasına hanım kardeşim bize Nine Hatunu hatırlattı ve şehit oldu. 

Bu süreçte iş dünyası da ihracatçılarımız da sağlam bir duruş sergilemiştir. Bir yandan hükümetin yanında olduklarını belirten iş adamlarımız, bir yandan da ihracatlarına devam etmişlerdir. Darbe girişiminin ertesi gününde TİM'in vazifesine sarılmasını ben çok önemli görüyorum. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz. O camiadan arkadaşlarınız olabilir, bunları ifşa etmeniz lazım. Bu vatandaşlık görevi borcudur.

"FETÖ MENSUPLARININ BAŞINI EZMEKTE KARARLIYIZ"

Bunlar her yere virüs gibi girmişler. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Zalime merhamet, mazluma eziyettir. FETÖ mensuplarının başını tıpkı PKK ve DAEŞ mensupları gibi ezmekte kararlıyız. Örgütün finans kaynaklarını da kurutursak başarılı olabilir.

"BU ÖRGÜTE GİDEN HER KURUŞ MİLLETE SIKILAN BİR KURŞUNDUR"

Bu devletin kurumlarında nasıl bunların haraca bağladığını şimdi çok daha açık görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde de ifade ettim, bu örgüte giden her kuruş bu millete sıkılan bir kurşundur. FETÖ mensuplarını bütün unsurlarıyla içinizden temizleyeceğiniz konusunda ben sizlere güveniyorum.

"FİNANS SEKTÖRÜNDE BAZI ENGELLEMELERİN OLDUĞUNA DAİR BİLGİ EDİNDİM"

İhracat ve turizmde yaşanan daralmanın telafisini de düşünüyoruz. Örneğin, 11-17 Temmuz arasında 2,1 milyar olan ihracatımız bir sonraki hafta 2,7 milyar dolara ulaşması iyiye işarettir. Rakamlar 2015 yılı performansının altına düşülmeyeceğini gösteriyor. Ekonomi ile ilgili olan Bakanlarımızın bu dönemde sizinle olan dayanışması çok daha önem taşıyor. Bu süreç içerisinde atacağımız bazı adımları paylaşacağız. Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgi edindim. 

"RUSYA'YLA 100 MİLYAR DOLARLIK DIŞ TİCARET HACMİNE ULAŞMA KARARLILIĞIMIZI YİNELEDİK"

2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Rus tarafıyla gayet güzel, iyi görüşmeler yaptık. Rusya'yla 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma kararlılığımızı yineledik. İhracatçılarımızın farklı pazarlara açılma isteğini görüyorum. Bir yandan yeni pazarlara sahip çıkarak diğer taraftan kaybettiğimiz pazarlara ulaşmak için zemin hazırlıyoruz.

"TÜRKİYE BUGÜN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAYA 15 TEMMUZ SABAHINDAN ÇOK DAHA YAKLAŞTI"

Yenikapı'da ortaya koyduğumuz tablo en büyük güven kaynağımızdır. Bu duruş, sadece ülkeme değil bütün dünyaya karşı bir mesajdır. Buradan demokrasimizin yeni kapısı açılmıştır. Dünya'ya da bizi iyi okuyun denmiştir. Dedikodularla Türk milletini değerlendiremezsiniz, denmiştir. Türkiye bugün 2023 hedeflerine ulaşmaya 15 Temmuz sabahından çok daha yaklaşmıştır. Her olanda bir hayır vardır. 

Bu oyunu sahneye koyanlar, bu millet mermiyi görünce kaçacak, meydan onlara kalacak sanıyorlardı. Külliyemizin önündeki caddede her gece binlerce kişi toplanıyor. Önce kavşağın orada bir bombalama oldu sonra da caminin orada bir bombalama oldu. Orada 6 şehidimiz oldu ve bir bayan kardeşimizin başı vücudundan koparak şehit oldu. Böyle bir zulüm görüldü mü? Biz bu kardeşlerimizin kanlarını yerde bırakamayız. Yenikapı'da vatandaşlarımız onun için geldiler.  15 Temmuz tezgahını kuranlar medyanın, STK'ların, farklı ideolojilerin birbirine gireceğini kendilerinin rahatca işlerini halledeceğini düşündü. Hiç böyle olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"FİNANS SEKTÖRÜNÜ FAİZ KONUSUNDA SIKIŞTIRACAĞIZ"

Ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim gibi ayaklar üzerinden yürütmek, yapısal reformları kesintisiz sürdükmekte kararlıyız. Mali disiplinden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Sadece faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda anlaşmazlık var. Kardeşim sürümden kazanacaksın, yüksek faizlerle bu iş olmaz. Hele hele bu dönemde. Bu konuda dayanışma içinde, bütün Bakan arkadaşlarımın aynı tavrı ortaya koyması lazım. Ekonominin prensipleri oralarda farklı, bizde farklı mı? Finans sektörü kusura bakmasınlar, sıkıştıracağız. 

"HESABINI SORMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

Ben diyorum ki faizler düştüğü zaman hem ülkemizin, hem yatırımcıların hem de bankacılar için yeni dönem başlayacaktır. Faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve bunun hesabını sormaktan çekinmeyiz. Şu andan itibaren bütün bankalardan ülkemizin içinde bulunduğu birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istiyorum. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları beraber bozduk. Cumhurbaşkanı olarak hepsinin takipçisi olacağım. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yatırım ortamının iyileştirmesiyle ilgili ihracatçıların yeşil pasaportu olmak üzere birçok konu çözüldü. İhracat destek konusundaki paketin de en kısa sürede özellikle yasalaşması için hükümetimize gerekli telkinleri yapmış oluyorum.

F16'larla atak helikopterleriyle tanklarla hepsiyle üzerimize yürüdüler. Tankların altına kendini atan gençlerden Sabri kardeşimize nasılsın dedim, ben iyiyim de siz nasılsınız dedi. Napıyorsun dedim, bilgisayar yazılımcısıyım dedi, bu imanı bu aşkı görüyor musunuz? Ne demiş Ersoy; İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. Bu millet başka bir millet. Bu millet 'imanlı çılgın Türkler'...

Haber Ara