Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

'Erdoğan olmasaydı Türkiye Gülenistan olmuştu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Aydın Ünal, bugünkü yazısında FETÖ'nün devlete sızmasının faturasını Erdoğan'a kesenlere 17 Aralık sonrasını hatırlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 11:27:42

'Erdoğan olmasaydı Türkiye Gülenistan olmuştu'

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, 17 Aralık sonrası Erdoğan'ın kararlı tutumuyla Türkiye'nin Gülenistan olmaktan kurtulduğunu yazdı.

FETÖ'nün devletin kılcal damarlarına kadar sızması herkesi dehşete düşürdü. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası geniş çaplı operasonların ayrıntıları ürkütücü nitelikte.

FETÖ'nün devleti ele geçirmesinin sorumluğu kimde? Muhalefet partileri faturayı Erdoğan'a kesince, itiraz onun eski danışmanı olan AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal'dan geldi.

ERDOĞAN OLMASAYDI TÜRKİYE GÜLENİSTAN OLMUŞTU

"Hepiniz oradaydınız -2" başlıklı yazısında "FETÖ'yü Erdoğan büyüttü" diyenlere yazar, önce "Acaba Tayyip Erdoğan olmasaydı, ne olurdu?" diye sorduktan sonra cevabını böyle veriyor:

“Olmasaydı olmazdık” geyiğine başvuracak değilim; neticede kadere iman etmiş insanlarız. Ama, Erdoğan 50 yıl boyunca büyüyen bu örgüte direnmeseydi, örgüt karşısında vatanını savunmasaydı, teslim olsaydı, bugün Türkiye nasıl bir ülke olurdu? Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve aklı olmasaydı, bugün Gülenistan'da yaşıyor olacağımız su götürmez bir gerçek."

MEDYA VE MUHALEFET TESLİM OLMUŞTU

17 Aralık sabahı medyanın operasyona teslim olduğunu hatırlatan Ünal, bugün “Havuz Medyası” diye küçümsenen medyanın direniş gösterdiğini yazdı.

Muhalefetin o dönemde "Gülen vesayeti" altına girdiğini ve  "taşoronluk" üstlendiğini savunan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

ERDOĞAN'IN DİRENİŞ KONUŞMASINA KADAR TÜRKİYE GÜLENİSTAN OLMUŞTU

"17 Aralık sabahından itibaren, Türkiye artık Gülenistan olmuştu. Hiç bir itiraz, isyan, direniş yoktu. Darbe başarılıydı. Ta ki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da, TOKİ açılış töreninde “diz çökmeyeceklerini” yüksek sesle söyleyinceye kadar. Erdoğan'ın kararlı ve cesur duruşu, o andan itibaren darbeyi sarsmaya başladı.

Erdoğan, 50 yıl boyunca Türkiye'yi Gülenistan yapma planları kurmuş, bunu da 17 Aralık'ta başarmış bir örgüte karşı, herkesin teslim olduğu, boyun büktüğü, diz çöktüğü bir anda, önce savunmayı, ardından “inlerine gireceğiz” diyerek karşı taarruzu başlatan ve hem Fetullah Gülen'i, hem de Gülenistan'ı yıkan yegane lider oldu.

HEPİNİZ ORADAYDINIZ

Bugün AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a “FETÖ'yü siz büyüttünüz” iftirası atmak kolay... Vicdanlı olalım... Erdoğan'ın o cesareti, dirayeti, kefenini giymiş siyaseti olmasaydı, şimdi hepimiz Gülenistan'da yaşıyor olacaktık. Yalan mı? Hepiniz oradaydınız..."

Haber Ara