Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

Erdoğan Obama ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde ABD başkanı Barack Obama ile görüşeceğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 11:42:02

Erdoğan Obama ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyareti öncesinde havaalanından yaptığı basın toplantısında Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde ABD başkanı Barack Obama ile görüşeceğini açıkladı.

Erdoğan yapulacak görüşme ile ilgili: "Orada bir çok lider ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Obama ile de arkadaşlar böyle bir planlama yaptı. Bu ziyaret sadece Obama'nın ikili bir görüşme için daveti değil bir zirve için çağrıdır. 50'yi aşkın lider olacak toplantıda. Ordakilerin ciddi bir kısmıyla ve kendisiyle ikili görüşmeler olacaktır. Biz de kendisiyle ikili bir görüşme yapacağız. Bu görüşme ne kadar sürer toplantının akışıyla ilgili olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanında yaptığı basın toplantısından satırbaşları:

ABD'deki Nükleer Zirve'de 53 ülke biraraya gelecektir. ABD'deki zirvede önemli meseleleri ele alacağız. Artan nükleer tehlike ve nükleer kaçakçılığı konularını konuşacağız. Türkiye, başta terörizme karşı mücadele olmak üzere her alanda samimi ve kapsayıcı bir uluslararası bir işbirliğinin savunucusu olmuştur. Bu zirvede bilhassa gerçekleştirilen terör eylemlerinden sonra terörle mücadelede samimi iş birliği konusunu konuşacağız. Türkiye nükleer enerjiden barışçıl amaçlardan faydalanmak için samimi bir tavır sergilemiştir.

"MUHTELİF ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELERİMİZ OLACAK"

Zirve vesilesiyle muhtelif üst düzey görüşmelerimiz olacak. Liderlerle ikili görüşmeler yapacağımız gibi iş dünyasıyla da geniş görüşmelerimiz olacak. Akademik çevrelerle de görüşmelerimiz var. Basın ve kanaat önderleriyle de biraraya gelerek son dönemdeki gelişmeleri değerlendireceğiz.

BAŞİKA İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER

Asker artışıyla alakalı bir olay değildir. Zaten olayın ardından gerekli bütün cevaplar verildi. Gerek obüsler, gerek koalisyon güçleri hedefleri vurmuşlardır. Ardından bizim hava kuvvetlerimiz oradaki DAEŞ noktalarını vurmuş ve darmadağın etmiştir diyebiliriz. Bu süreç artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel gücümüz bu iş için yeterlidir. Gerekitğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu operasyonları yürütebilir.

"KARA PARANIN BABALARI PENSİLVANYA'DA DURUYOR"

Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama konusu mudur değil midir bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı? Geçenlerde ABD'deki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundular. Paralel Devlet Yapılanması'nın ABD'de pekçok eğitim kurumları var. Bu kurumlar içinde charter scholları var. Bu okulları çok ciddi şekilde söğüşlediler, söğüşlemeye de devam ediyorlar. Önce bunlara yönelik adım atsınlar. Binlerce kişiye bu uygulamayı yapıyorlar. Biz kendilerini bu konuda uyardık. Rıza Sarraf ile ilgili bir şey varsa orada Rıza Bey'in avukatları gerekli cevapları da verecek ve kendilerini savunacaklardır. Bu da ülkemizle alakalı bir konu değildir.

Haber Ara