Dolar

32,4535

Euro

34,7271

Altın

2.477,90

Bist

9.530,47

Erdoğan: O hendeklerde yok olacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Operasyonların bölge temizlenene kadar süreceğini belirterek 'O hendeklerde yok olacaksınız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 16:09:54

Erdoğan: O hendeklerde yok olacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar tarafından askeri tören ile karşılandıktan sonra Komutanlık Binası önünde fotoğraf çekimine katıldı ve ziyaret defterini imzaladı.

Erdoğan, Garnizon Komutanlığında, 134. Filo'yu (Türk Yıldızları) da ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek, raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvay taşıtının hizmete alım töreninde halka seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sizleri hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz 72 adet tramvay setinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

"Kendi ülkelerine ihanet âdeta iliklerine işlemiş"

Konya ulaşım alanında ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biri haline geldi. Konya Türkiye ve dünyanın tüm şehirleri ile adeta bir adım mesafesinde yakınlaştı. İnşallah Konya her alan lokomotif şehirlerinden biri olacak. Biz bugüne kadar olduğu gibi değerli Başbakanımız ile Konya ve Konyalı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Anadolu'daki ilk devletimizin başkenti olan Konya bu coğrafyada yaşadığımız tüm sevinç ve hüzünlerin kaynağıdır.

Ülkemizde Konya ve Konyalının duruşu ve asaletinden nasibini almayanlar da var. Türkiye'nin başı hangi ülke ile sıkıntıya düşse gidip o ülke ile saf tutanları üzüntü ile görüyoruz ibretle seyrediyoruz. Rusya ile yakın ilişkiler kurulduğunda bizi Avrupa'ya sırt dönmekle suçladılar. Şimdi yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle Rusçu kesildiler. Aynı durumu Yunanistan, Ermenistan velhasıl tüm dünyaya uygulayabilirsiniz. Türkiye'nin sorun yaşadığı ülkenin yanın yer alanları her alanda görmeniz mümkün. Kendi ülkelerine ihanet âdeta iliklerine işlemiş. Bunu Erdoğan düşmanlığı ve hükümet muhalefeti ile perdelemeye çalışıyorlar. Ama bunların asıl düşmanlığı bu ülke ve milletedir. Dik duruşumuzdan hiç şüpheniz olmasın biz sadece rabbimizin huzurunda rükûda eğiliriz. Bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği değerleredir.

"O hendeklerde yok olacaksanız"

Bu terör örgütü muhitlerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak Diyarbakır'da caminin örgüt tarafından yakılmasında bir daha şahit olduk. Çıkıyor bir tane eş başkan ne diyor 'devlet helikopteri ile bombalıyor' bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki minare yıkılmadan kapı yanıyor. Güvenliği için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalıyorlar. Devletin iş makineleri ile hendek açacaksın oradaki benim Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin. Bir de utanmadan 'geri dönemezsiniz' diyor o insanlar geri dönecek. O hendeklerde yok olacaksanız. Şuanki operasyonlar oralar temiz hale gelinceye kadar bu mücadele orada devam edecek. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edecek.

"Bunu anlamak için siyaset dâhisi olmaya gerek yok"

Benim yetkilerimin sınırı elbette anayasa belirliyor sorumluluğumda milletime karşıdır. Her kim milletime karşı bir tavır içine girerse ona karşı durmak benim görevimdir. Milletimle bu şekilde iletişim kurdum bu şekilde destek aldım. Kimse benden bu saatten sonra başka gibi biri hareket etmemi beklemesin.

Milletim bu faniyi bir kimsenin görebileceği bütün makamlara getirdi. Bir insan daha ne isteyebilir ki. Ama benim bu milletin daha iyi yönetilmesi ve daha büyük hedeflere yürümesi gibi hedeflerim var. Bu sistemle bu devlet daha fazla yürüyemez. Kendi içine kapanmış Türkiye'ye yeten bölgesi ve dünyada söz sahibi olan Türkiye'ye yetmiyor. Bunu anlamak için siyaset dâhisi olmaya gerek yok. Geriye doğru bakıp yaşadığımız dönüşümü gördüğümüzde bu gerçeği görüyoruz.

Haber Ara