Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

Erdoğan o caminin açılışına da katılacak

Yapımı uzun süredir devam eden Moskova Ulu Camii'nin açılışı 23 Eylül'de gerçekleşecek. Açılışa Erdoğan ve Putin birlikte katılabilir.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 15:52:21

Erdoğan o caminin açılışına da katılacak

SputnikNews'in haberine göre; Açılış törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı kesinleşti. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil çok sayıda ülke lideri ve Müslüman din adamının katılması bekleniyor.

İzvestiya gazetesinin haberine göre, caminin açılışına ilişkin açıklama yapan Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov "Devlet Başkanımız Putin ile açılış törenine katılması konusunda mayıs ayında görüşmüş ve açılışın bu yıl içinde yapılmasından bahsetmiştik. Putin buna olumlu bakarak açılış törenini programına eklemeyi kabul etmişti. Ulu Camii, kesin olarak 23 Eylül'de açılacak" ifadelerini kullandı.
 
Abbasov, açılışın sadece Rusya için değil, aynı zamanda tüm İslam alemi için önemli olacağını vurguladı.
 
ERDOĞAN DA AÇILIŞA KATILABİLİR
 
Rus İnterfax haber ajansı daha önce açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını duyurmuştu. Ajans, adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın Moskova'ya yapacağı ziyaret için büyükelçilik aracılığıyla hazırlıkların başladığını yazmıştı.
 
Moskova'nın en büyük caddelerinden biri olan Prospekt Mira'da yer alan cami, 19 bin metrekarelik bir alan kaplıyor. Cami alanında konferans ve sergi salonları da bulunuyor. Türkiye caminin tezhip, mermer, ahşap gibi işlerine yardım sağlıyor.

Haber Ara