Dolar

32,4748

Euro

34,7727

Altın

2.478,63

Bist

9.530,47

Erdoğan nefretine neden olanları açıkladı

Ahmet Hakan, kamuoyunda Erdoğan takıntısı ve nefretinin nedenlerini yazdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 04:22:29

Erdoğan nefretine neden olanları açıkladı

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü "Tayyip Erdoğan takıntısına neden olanları açıklıyorum" başlıklı yazısında bazı medya kuruluşlarında, kamuoyunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik oluşan takıntı ve nefretin nedenlerini kaleme aldı. Memleketin önemli ya da önemsiz tüm kararlarının yegâne merci olarak Erdoğan'ı görenler, ifadesini kullanan Hakan, "Yapılan bütün iyi işleri Erdoğan'dan, bütün kötü işleri iç ve dış düşmanlardan bilmeyi alışkanlık haline getirenler. Bir tek kişinin her şeyin ama her şeyin belirleyicisi olmasına imkân ve fırsat verenler. Geldiği makamı, kendi bireysel liyakatiyle değil de, Erdoğan'ın himmetiyle elde ettiğini düşünenler. Erdoğan'a "insanüstü" roller biçenler. "Ben Şems'im o da Mevlana" diyenler. Erdoğan adına tetikçilik yapanlar, dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından bir bölüm:

EĞER bu memlekette yaşayanların bir bölümünde "Tayyip Erdoğan takıntısı", hatta "Tayyip Erdoğan nefreti" varsa... Buna neden olan kişiler vardır. İşte o kişilerin temel özellikleri...

Tek tek sayıyorum:

Memleketin önemli ya da önemsiz tüm kararlarının yegâne merci olarak Erdoğan'ı görenler. Erdoğan olmadan şuradan şuraya gidemez hale gelmiş olanlar. Erdoğan'ın önünde Erdoğan'a tek bir laf edemez hale gelmiş olanlar. Yapılan bütün iyi işleri Erdoğan'dan, bütün kötü işleri iç ve dış düşmanlardan bilmeyi alışkanlık haline getirenler. Bir tek kişinin her şeyin ama her şeyin belirleyicisi olmasına imkân ve fırsat verenler. Geldiği makamı, kendi bireysel liyakatiyle değil de, Erdoğan'ın himmetiyle elde ettiğini düşünenler. Erdoğan'a "insanüstü" roller biçenler. "Ben Şems'im o da Mevlana" diyenler. Erdoğan adına tetikçilik yapanlar. İşte bütün bu tipler, toplumun bir kesiminde Erdoğan takıntısına, hatta Erdoğan nefretine yol açıyorlar.

Oysa...

Eleştiri mekanizmasını çalıştırsalar... Doğruya doğru yanlışa yanlış deseler... Biraz kişilik sahibi olsalar... Kendi liyakatlerinden emin olsalar... Gerektiğinde "Burada duralım paşam" demeyi becerebilseler... Kendi görev ve sorumluluklarının gereğini yapabilmeyi bilseler... Biraz cesur olsalar... Toplumun bir bölümünde Erdoğan takıntısının, hatta Erdoğan nefretinin oluşmasına süper darbe vurabilirler.

Ve fakat... Nerede onlarda o yürek? Erdoğan'dan kaçacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara