Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

'Erdoğan, Nazi ifadesiyle çizgiyi fazlasıyla aştı'

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya uçuş izni verilmemesi nedeniyle sarf ettiği 'Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist' sözlerine cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 18:27:27

'Erdoğan, Nazi ifadesiyle çizgiyi fazlasıyla aştı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nazi' benzetmesine dair konuşan Rutte, Türkiye'nin öfkesini anladığını ancak yorumların 'çizgiyi fazlasıyla aştığını' ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU: ÇOK BÜYÜK YAPTIRIMLARIMIZ OLUR

Bugün Rotterdam'a gideceğini açıklayan Çavuşoğlu, "Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse, bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" demişti.

RUTTE: YAPTIRIM TEHDİTLERİ ÇÖZÜMÜ İMKANSIZLAŞTIRIYOR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal eden Hollanda hükümeti, iptale gerekçe olarak 'kamu düzeni' ve 'güvenliği' gösterdi. Hollanda Başbakanı Rutte'nin ofisinden yayımlanan açıklamada, 'yaptırım tehditlerinin çözüm arayışını imkansızlaştırdığı' savunuldu.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Çavuşoğlu'nun kentte yapacağı mitinge izin vermeyeceklerini açıkladı. Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise birkaç gün önce Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle ilgili bir ek bir güvenlik önlemi almayacaklarını duyurmuştu.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara