Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Erdoğan: Myanmar'da Budist terörü var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakanlı Müslümanlara yapılan saldırılar konusunda 'Myanmar'da Budist terörü var!' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 13:02:51

Erdoğan: Myanmar'da Budist terörü var!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Myanmar Ordusu'nun 25 Ağustos'ta başlattığı ve Budist çetelerin de katıldığı soykırım sonucunda binlerce Müslüman öldürüldü. Yüz binlercesi ise canını kurtarmak için Bangladeş ve Hindistan'a kaçtı. Olaylar sonrasında yalnızca Bangladeş'e kaşan Arakanlı Müslüman sayısı 471'i geçerken, Hindistan'a kaç kişinin geçtiği, göç sırasında kaç Müslüman'ın öldüğü gibi rakamlar ise bilinmiyor. Myanmar yönetiminin açıklama yapmaktan kaçındığı, yaptığında ise "Bölgede çatışma yok neden kaçtıklarını bilmiyoruz" dediği olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki gösterdi.

"MYANMAR'DA BUDİST TERÖRÜ VAR"

Myanmar yönetimine karşı uluslararası kamuoyunun herhangi bir baskı uygulamadığını belirten Erdoğan, "Tıpkı Suriye'de oılduğu gibi BM nerede!?" diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı"Dünyaya islami terör diye konuşanlar, hristiyan, yahudi, budist terörü diyorlar mı? Demiyorlar. Şu anda Myanmar'da budsit terörü var!" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Kimsenin sesi çıkmıyor. 'Sadece Myanmar'a kınama yaptık.' söylenen bu. 'Kınamamızı yaptık, en şiddetli şekilde yaptık.' Başka ne yaptık? Yaptırım yok. Bu yaptırımları ortadan çok farklı şekilde koymak lazım ki ona göre onlar da kendilerine bir çekidüzen versinler. Burada çok açıkça bir soykırım var. Açık söylüyorum rahatsız olabilirler. Dünyaya 'İslami terör' diye konuşanlar, 'Hristiyani terör' diyorlar mı, 'Yahudi terörü' diyorlar mı, 'Budist terörü' diyorlar mı? Demiyorlar. Budistleri böyle iyiniyet elçisi gibi hep gösterirler. Şu anda tamamen Myanmar'da 'Budist terörü' var. Şu anda Erdoğan'a yüklenecekler, varsın yüklensinler. Öyle yogayla mogayla bilmem neyle filan bu işi geçiştiremezsiniz, ortada bir vakıa var. Bunu tüm insanlığın bilmesi lazım."

Haber Ara