Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

Erdoğan: Mursi'nin unutturulmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-20 11:37:26

Erdoğan: Mursi'nin unutturulmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basın mensuplarıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Mursi'nin unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Bir ülkede seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı 25 dakika can çekişiyor ve orada hiçbir müdahale yapılmıyor.

Türkiye gündemi oldukça yoğun bir ülkedir. Tarihi beşeri ve pek çok coğrafi özelliği bulunuyor. Sudan'dan Endonezya'ya, Uzakdoğu'dan Avrupa'ya uzanan kökü asırlar öncesine dayanan bir kökenimiz var. İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere, çeşitli ülkelere giden vatandaşlarımız da ciddi bir yekün oluşturuyor. Bizim ne Avrupa'daki ne Kafkasya ne Balkanlar'da, Latin Amerika bile Türkiye'den göç eden vatandaşlarımızın olduğunu biliriz. Orta Asya'daki soydaşlarımızın vatandaşları bizim de sorunumuzdur.

“GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Bizim öncelikle güvenliğimizi, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya gereksinimimiz var. Libya'daki krizi, Sudan'daki çatışmaları, Filistinli kardeşlerimizin çilesini anlıyoruz. Bir veba gibi yayılan Neonazi'ye göz yummuyoruz. Pazartesi günü Muhammed Mursi'nin vefatıyla demokrasi ölümüne sessiz kalmıyoruz. Meslektaşınız olan Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutturulmasına nasıl göz yummadıysak, Mursi'nin ölümüne de göz yummayacağız.

Gazetecilik bir hakikat arayışıdır. Her gazeteci bir araştırmacıdır. Doğruların peşindeki insandır. Medya siyaseti dizayn etmenin bir aracı haline dönüştürülmemelidir. Biz basın yayın organlarının halk adına siyasetçileri denetlemesine asla karşı çıkmadık. Bilakis denetim aracı olan medyanın bir tahakküm aracına, siyaseti kendi istekleri doğrultusunda dönüştürmeye çalışmasına itiraz ediyoruz. Biz kibirli, yanlı, artniyetli bir gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz.

Gerçeklerin ortaya çıkması için canı pahasına çalışan gazetecilerimize şükran borçluyuz. Kalemini ve kamerasını terör örgütlerinin emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar. Bizi sık sık eleştirenlerin gözden kaçırdığı nokta bu. Biz sizden, bize dair haberleri etik çerçevesinde değerlendirmenizi bekliyoruz. Sizlerden sadece gerçekleri yazmanızı istiyoruz."

Erdoğan daha sonra yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının bu kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Haber Ara